ČUVENI HIRURG OTKRIO ISTINU O SRČANIM BOLESTIMA: Sve što znate je laž, evo šta reba da radite!
Landelova izjava izazvala haos u zdravstvu, Foto: Print Screen Youtube

upozorava nas

ČUVENI HIRURG OTKRIO ISTINU O SRČANIM BOLESTIMA: Sve što znate je laž, evo šta reba da radite!

Razlog zbog kojeg je njegova izjava izazvala toliku pometnju jeste taj što statini donose priličan profit

Objavljeno: 12.06.2019. 19:09h
  • 97

Dr Dvajt Landel je iskusni kardiohirurg koji se penzionisao u bolnici u Arizoni. Dr Landel je nedavno dao sledeću izjavu:

- Mi, doktori, sa svim našim obrazovanjem i autoritetom, često razvijamo jak ego, koji nam otežava da priznamo da nismo u pravu. Međutim, ja priznajem da nisam bio u pravu. Hirurg sam sa dugoročnim iskustvom i preko 5.000 operacija na otvorenom srcu. Zbog toga osećam da moram da ispravim stvar i jednu naučnu činjenicu. Dugo godina sam radio sa istaknutim doktorima, pri čemu smo često razmenjivali mišljenja.

Stalno smo čitali novu naučnu literaturu, išli na obrazovne seminare i došli do zaključka da srčane bolesti nastaju usled povišenog nivoa holesterola u krvi. Jedina terapija za ovakve bolesti je bila ona koja snižava holesterol. Ja sada moram da kažem da takva terapija nema naučnu ni moralnu osnovu - istakao je on.

Naravno, Landelova izjava izazvala haos u zdravstvu. Njegovom izjavom je poljuljana opravdanost uzimanja statina – lekova za snižavanje nivoa holesterola.


Razlog zbog kojeg je njegova izjava izazvala toliku pometnju jeste taj što statini donose priličan profit. Samo u SAD oko 25% stanovništva uzima statine, a oni koštaju negde između 53 i 600 dolara mesečno. Uprkos rasprostranjenosti ovih lekova, širom sveta svake godine i dalje veliki broj ljudi strada od srčanih bolesti.

Landel je dalje rekao:

- Otkriće od pre par godina da je zapaljenje zida arterija pravi uzrok bolesti postepeno dovodi do promene paradigme u terapiji srčanih bolesti i drugih hroničnih oboljenja. Upravo dugogodišnje preporuke ishrane su stvorile epidemiju gojaznosti i dijabetesa.

Imao sam prilike da zavirim u hiljade i hiljade arterija. Bolesna arterija izgleda kao da je neko uzeo četku i trljao njome duž zida arterija. Hrana koju unosimo nekoliko puta dnevno svakog dana stvara male povrede koje stvaraju nove povrede, utičući na organizam da odgovori zapaljenjem.

Dok mi uživamo u poslasticama, naš organizam se bori protiv uljeza. Hrana puna šećera i prostih ugljenih hidrata ili hrana obrađena omega-6 uljima je preporučivana kao zdrava ishrana. Međutim, upravo ova hrana postepeno truje sve ljude - smatra Landel.

Zapravo, on tvrdi da hrana obrađena omega-6 i omega-3 mastima remeti ravnotežu masti u organizmu.

Međutim, ono što je najkontroverznije u njegovim izjavama jeste tvrdnja da holesterol ne uzrokuje bolest srca, zbog čega su statini potpuno suvišni. On umesto toga preporučuje neki tretman koji ne donosi profit farmaceutskoj industriji:

Nakon ovih tvrdnji, medicinska zajednica smatra Landela ludim, iako je punih 25 godina bio zadužen za najkomplikovanije operacije srca. 2007. godine objavio je svoju knjigu The Cure for Heart Disease (Lek za srčane bolesti), u kojoj navodi kako se pravilnom ishranom i načinom života možete izlečiti od kardiovaskularnih oboljenja bez lekova.

BONUS VIDEO:

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media