LEKARI OVAJ SOK ZOVU ELIKSIROM BESMRTNOSTI: Otkrili su kako dugoročno konzumiranje PRODUŽAVA ŽIVOT
Sok od paradajza je jako zdrav, Foto: Profimedia

sjajno

LEKARI OVAJ SOK ZOVU ELIKSIROM BESMRTNOSTI: Otkrili su kako dugoročno konzumiranje PRODUŽAVA ŽIVOT

Učesnici eksperimenta su nakon nekog vremena stabilizovali krvni pritisak i smanjili nivo štetnog holesterola

Objavljeno:

Redovna konzumacija neslanog soka od paradajza značajno može da produži životni vek čoveka, utvrdila je međunarodna grupa naučnika, koja je u potrazi za „eliksirom besmrtnosti“ eksperimentisala sa različitim napicima, prenosi televizija „Zvezda“.

Kako je saopšteno, odlučeno je da se naučno-istraživački rad sprovede u Japanu, koji je u celom svetu poznat kao država sa dugovečnim stanovnicima.

- Ovo je prvi rad gde se dugoročno izučava efekat konzumiranja paradajza i proizvoda zasnovanih na njemu na faktore rizika kardiovaskularnih bolesti - izjavili su doktori, komentarišući rezultate eksperimenta koji su objavljeni u listu „Medikal ekspres“.

Učesnici eksperimenta su nakon nekog vremena stabilizovali krvni pritisak i smanjili nivo štetnog holesterola, uključujući i starije osobe, koje spadaju u rizičnu grupu kada je reč o kardiovaskularnim bolestima.

Saopšteno je da su nakon konzumiranja paradajza i proizvoda na bazi tog voća zabeležene pozitivne promene kako kod muškaraca, tako i kod žena.

bonus video:

(Espreso.co.rs/Sputnik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.