DOKTOR SOLAKOVIĆ OVAKO SNIŽAVA SVOJ PRITISAK: Jedino ovako ćete znati da li imate hipertenziju (VIDEO)
Doktor Emir Solaković, Foto: Print Screen Youtube

morate da budete svoj doktor

DOKTOR SOLAKOVIĆ OVAKO SNIŽAVA SVOJ PRITISAK: Jedino ovako ćete znati da li imate hipertenziju (VIDEO)

Ako imate veliki pritisak morate da budete informisani o tome...

Objavljeno: 10.06.2019. 17:48h
  • 360

Doktor Emir Solaković je tokom gostovanja u jednoj emisiji dao odličan savet kako sniziti visok krvni pritisak, a s druge strane šta da rade ljudi koji imaju problema sa niskim pritiskom.

"Ako imate neki zdravstveni problem, sami ste krivi. Lekari ne mogu da vas izleče ako se vi na vreme ne pobrinete za sebe.

Ako imate veliki pritisak morate da budete informisani o tome, šta to znači. Ako gornji pritisak imate 140 a donji 90, vi imate hipertenziju. Sve ostalo iznad ovog je sve gore i gore...

Vi se nešto nasekirate, pritisak vam skoči, odete kod lekara i on će vam dati lekove i onda steceo život na lekovima. Ali vi morate da budete svoj doktor. Napravite tabelu, merite pritisak ujutru i uveče. I tako vodite tabelu tokom dvadeset dana. Uvek merite pritisak u isto vreme. Jedino ovako ćete znati da li imate hipertenziju ili ne.

Možda vam je jednom bilo loše, nešto ste se nasekirali, pa vam je skočio pritisak. Tada odete kod lekara i on vam da lekove. A sve bez potrebe.

Ne gledajte doktora, merite pritisak sami i vodite računa o sebi. Ovo uopšte nije komplikovano. Ne dozvolite da vam pritisak skače na 200.

Vi koji imate visok krvni pritisak konzumirajte što više voća i povrća koje sadrže kalijum. Koristite i kalijum u tabletama. Kalijum će vam pritiska sa 140 sniziti na 130, i to je velika stvar.

BONUS VIDEO:

(Espreso.rs//stil.kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media