KAFA NA PRAZAN STOMAK NIKAKO NIJE DOBRA IDEJA: Evo šta može da se desi VAŠEM ORGANIZMU ako ovo praktikujete!
Ilustracija, Foto: Profimedia

RAZLOGA JE MNOGO

KAFA NA PRAZAN STOMAK NIKAKO NIJE DOBRA IDEJA: Evo šta može da se desi VAŠEM ORGANIZMU ako ovo praktikujete!

Ispijanje prevelikih količina kafe može povećati osećaj teskobe i stresa

Objavljeno:

Mišljenje eksperata je jasno: kafa na prazan stomak nikako ne može biti dobra ideja! Postoje tri razloga za ovakav stav...

1. Povećava se količina želudačne kiseline

Povećana količina želudačne kiseline uzrok je gorušice i problema s probavom koje možete osećati tokom celog dana. Visok nivo kiselosti vremenom može dovesti do ozbiljnijih problema u području abdomena, poput čira na želucu, sindroma iritabilnog creva i refluksa. Jeftinija kafa (ona manje kvalitetna) obično ima veću kiselost što može dodatno povećati štetnost.

foto: Profimedia

2. Viši nivo stresa i teskoba

Ispijanje prevelikih količina kafe može povećati osećaj teskobe i stresa, a kada kafu pijete na prazan želudac taj problem se još više pogoršava. S druge strane, hrana i probava mogu delovati umirujuće na naš organizam. Kako biste umanjili negativan učinak kafe na nervni sistem, uz kafu uvek pojedite nešto.

3. Smanjuje se nivo hormona

Glavni razlog zbog kojeg kafa povećava osećaj stresa i teskobe je hormonska neravnoteža za koju je krivac – kofein. Jutarnja kafa na prazan želudac može omesti proizvodnju serotonina, neurotransmitera odgovornog za osećaj užitka, sreće i blagostanja. Istraživanja su pokazala da ćemo, kada prestanemo da pijemo kafu na prazan želudac, biti bolje raspoloženi i generalno se bolje osećati.

Bonus video

Porcelanski ten, vitka linija i sjajna kosa nisu su njihov zaštitni znak: Evo kako se neguju žene sa Istoka

(Espreso.co.rs/ menshealth.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.