SIGURNO STE SE PITALI: Šta kada HIRURG mora u toalet, a obavlja dugu operaciju? ISPOVEST OVOG LEKARA OTKRILA SVE
Hirurzima nije lako, Foto: Profimedia

zanimljivo

SIGURNO STE SE PITALI: Šta kada HIRURG mora u toalet, a obavlja dugu operaciju? ISPOVEST OVOG LEKARA OTKRILA SVE

Njihov posao je težak

Objavljeno:

Pre mnogo godina, bio sam u dežurstvu preko 24 sata. Imao sam hitne operacije te mi je dolazila pacijentkInja za pacijentkinjom - započinje korisnik na društvenoj mreži Kvora.

- Bile su to hitne operacije, te je svaka od pacijentkinja bila u životnoj opasnosti. Srećom, svaka je od operacija prošla uspešno, a ja sam trčao s jedne na drugu, a vreme između bih potrošio tek na pranje ruku - dodaje lekar.

Lekar sebi nije mogao da priušti odlazak u toalet pa je odlučio da trpi sve vreme dok je obavljao operacije.

- Dok sam došao do četvrte operacije, imao sam potpuno punu bešiku, a suzdržavao sam se jer je pacijent mogao da iskrvari u roku jednog minuta. Prema kraju četvrte operacije, nisam više mogao da izdržim, pa sam ljubazno zamolio sestru da mi pomogne, no na kraju se ispostavilo da se nisam mogao osloniti na nju - rekao je.

Dodao je kako čovek prosečno u bešici može čuvati oko 300 ml bez problema, pri 500 ml već trpi značajnu nelagodu i bolove, a on je imao litar!

- Dva dana posle, dijagnostikovali su mi infekciju bubrega zbog boli koje sam osećao na bokovima i visoke temperature. Danas sam u stabilnom stanju, no na ovakve stvari gledam malo drukčije. Dok god je pacijent stabilno, možete pokriti rez, obavestiti sve oko sebe o situaciji pa otrčati u toalet. Toliko zaslužujete. Obavljanje nužde bi vam oduzelo minimum vremena, te vrlo verovatno ne biste prouzrokovali nikakvu štetu svojem pacijentu - zaključio je.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.