MNOGIMA JE OVO SASTAVNI DEO DANA: Napitak koji SPREČAVA INFARKT, a košta samo 30 dinara!
Ilustracija, Foto: Profimedia

BITNO ZA ZDRAVLJE

MNOGIMA JE OVO SASTAVNI DEO DANA: Napitak koji SPREČAVA INFARKT, a košta samo 30 dinara!

Naučnici su izveli istraživanje na pacovima koji imaju visok pritisak

Objavljeno:

Visok krvni pritisak predstavlja direktan rizik za infarkt i šlog, ali naučnici otkrivaju da samo čaša ovog napitka dnevno može da snizi visok pritisak.

Mnogi vole da uživaju u specifičnom ukusu kefira, ali malo ko zna koliko je ovaj napitak zdrav za ceo organizam. Kefir naročito ima pozitivno dejstvo po zdravlje creva i podstiče varenje, ali nova istraživanja otkrivaju da je odličan i u prevenciji kardiovaskularnih oboljenja. Dokazano je da ljudi sa makrobiotičkim disbalansom u crevima imaju veću rizik da obole od hipertenzije i bolesti srca.

Naučnici su izveli istraživanje na pacovima koji imaju visok pritisak i davali im kefir tokom 9 nedelja. Dokazano je da je kefir uspeo da snizi pritisak i smanji nivo endotoksina, opasnih bakterija koje izazivaju upale u telu.

Takođe, kefir uz pomoć dobrih bakterija koje sadrži smanjuje upale u nervnom sistemu, a neki naučnici tvrde da njegovo konzumiranje ublažava loše efekte koje ima slana hrana kod pacijenata koji boluju od visokog pritiska. Čaša kefira košta oko 30 dinara, pa probajte da uz odgovarajuću terapiju pijete ovaj zdrav napitak.

Bonus video

SVAKA ŽENA ŽELI SAVRŠENO RAVAN STOMAK, A OVA VEŽBA JE NEVEROVATNO LAKA: Instruktorka pilatesa objasnila šta treba da radite 1 minut ležeći, stojeći ili klečeći!

(Espreso.co.rs/ Lepa i srećna)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.