ZA ONE KOJI VOLE MESO, POGOTOVO PILETINU! Ako izgleda OVAKO, znači da je PUNO ANTIBIOTIKA I HORMONA!
Pile, ilustracija, Foto: Profimedia

PAŽLJIVO BIRAJTE

ZA ONE KOJI VOLE MESO, POGOTOVO PILETINU! Ako izgleda OVAKO, znači da je PUNO ANTIBIOTIKA I HORMONA!

Jedino meso za koje može da se kaže da je bezbedno jeste junetina!

Objavljeno: 24.06.2019. 17:25h
  • 29

Bledo parče svinjskog mesa i vodnjikava piletina siguran je znak da je takvo meso puno antibiotika, hormona ili aditiva. Lekari apeluju da su upravo antibiotici u mesu glavni razlog zašto su ljudi postali sve više rezistentni na antibiotike, pa postoji ozbiljna bojazan da ljudski život može biti ugrožen čak i zbog banalnih bakterijskih infekcija.

Jedino meso za koje može da se kaže da je bezbedno jeste junetina, ali samo zato što se ove životinje drugačije hrane od svinja i pilića, zbog čega postoje manje šanse da koriste stočnu hranu punu antibiotika.

Uprkos tome, treba dobro otvoriti oči kada se kupuje meso, jer sitnice mogu da upozore na nepravilnosti, a i potpuni laici mogu da ih uoče i preoznaju.

Na primer, zdrava svinjetina ima svetlu do tanme crvene boje u zavisnosti od starosti. Masno tkivo je belo, a meso mora da bude prošarano masnoćom.

Sa druge strane, svinja koja se hranila stočnom hranom punom antibiotika ima beličasto meso, i dosta je krupnije. Obično je takvo meso prepuno vode, koja se i vidi prilikom kupovine.

Pileće meso koje je puno antibiotika i hormona, obično je krupnije, mekano je, a nakon pečenja, kost se vrlo lako odvaja od mesa. Boja mesa je bledunjava i takođe puno vode. Nasuprot ovakvom mesu, domaća piletina sa sela je čvršće strukture.

Bonus video:

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media