U OVOM NAPITKU ĆETE UŽIVATI, A ODLIČAN JE ZA ZDRAVLJE: Snižava PRITISAK i reguliše ŠEĆER u KRVI (RECEPT)
A i deluje primamljivo, Foto: Printscreen

morate da probate

U OVOM NAPITKU ĆETE UŽIVATI, A ODLIČAN JE ZA ZDRAVLJE: Snižava PRITISAK i reguliše ŠEĆER u KRVI (RECEPT)

Pozitivno će uticati na vaše raspoloženje, smanjiti rizik od depresije i poboljšati rad mozga

Objavljeno: 13:51h

Hladno pripremljena kafa je poslednjih godina hit širom sveta. Pravo je osveženje u toplim danima koji slede, a istraživanja su pokazala da konzumiranje kafe pripremljene s hladnom vodom ima brojne zdravstvene prednosti.

Hladno pripremljena kafa priprema se s hladnom vodom (voda se ni u jednom trenutku ne zagreva) i razlikuje se od ledene kafe. Konzumiranje hladno pripremljene kafe ubrzaće vaš metabolizam istovremeno povećavajući brzinu sagorevanja masnoća u organizmu. Osim toga, pozitivno će uticati na vaše raspoloženje, smanjiti rizik od depresije i poboljšati rad mozga. U isto vreme, može smanjiti rizik od srčanih bolesti jer sadrži spojeve (među kojima su kofein, fenolni spojevi, magnezij, trigonelin, kinide i lignane) koji povećavaju osetljivost na insulin, stabiliziraju šećer u krvi i snižavaju krvni pritisak.

Takođe, može smanjiti rizik od razvoja dijabetesa tipa 2 jer reguliše hormone u probavnom sistemu koji kontrolišu i usporavaju probavu održavajući na taj način stabilan šećer u krv. Stručnjaci veruju da hladno pripremljena kafa smanjuje rizik i od Parkinsonove i Alchaimerove bolesti. Takođe ističu da zbog nižeg nivoa kiselosti neće uzrokovati probavne smetnje i žgaravicu do kojih dolazi prilikom konzumiranja obične kafe.

foto: Printscreen

RECEPT: Hladno pripremljenu kafu je veoma lako napraviti - potrebno vam je oko 226 gr zrnaca kafe i 480 ml (otprilike dve šolje) vode.

Potopite zrnca kafe u vodu i držite ih u frižideru 12 do 20 sati. Nakon toga procedite tečnost kako biste dobili koncentrat za svoju kafu. Kada vam se pije dodajte 1/2 šolje hladne vode u 1/2 šolje koncentrata za kafu. Po želji dodajte led, mleko ili šlag.

BONUS VIDEO:

SEKSI HRVATICA BILA JE GLAVNA ZVEZDA VELIKOG BRATA: Mama joj je dala 2.500 € za silikone, sestru joj KIDNAPOVALI u CG, a kad je raskunula veridbu sa BEGRAĐANOM potpuno je nestala! Sad se OVIM bavi (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Klix)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.