KUVARI VAS UPOZORAVAJU: Ako u restoranu vidite OVO, nikako nemojte tu da JEDETE!
Kuvari / Ilustracija, Foto: Profimedia

EVO ŠTA KAŽU

KUVARI VAS UPOZORAVAJU: Ako u restoranu vidite OVO, nikako nemojte tu da JEDETE!

Pazite!

Objavljeno:

Na popularnom sajtu Redit nedavno se pokrenula tema o tome na šta treba obratiti pažnju u restoranima kako bi gost bio siguran da jede na dobrom mestu.

Veoma brzo su se javili brojni korisnici koji rade kao kuvari ili obavljaju druge poslove vezane za kuhinju, te su otkrili koji su to "znakovi za uzbunu", a šta označava da ste u dobrom restoranu u kojem možete očekivati dobru hranu i dobru uslugu, prenose beogradski mediji.

Izbegavajte restorane s tepisima!

"Tepisi u restoranima su jedna od najodvratnijih stvari. Retko se usisavaju, a nikad ne peru", napisao je jedan reditaš, a brzo se s njim složio i jedan čovek kojem je posao čišćenje tepiha. "Tepisi u restoranima su odvratni. Iz njih umemo da izvučemo doslovno crnu sluz od masti i prljavštine. Većina mojih klijenata redovno čisti tepihe, ali čak i meni se gadi da jedem u tim restoranima."

Pitajte odakle je hrana!

Veoma je jednostavno, kažu ovi korisnici Redita koji su radili u restoranima - pitajte otkud je hrana, ako ne znaju, ne očekujte ništa dobro. To pogotovo važi za morsku hranu.

"U restoranu u kojem sam ja radio morali smo napamet da znamo sve o hrani koju poslužujemo", objasnio je jedan učesnik rasprave

Dugačak meni!

Ako je meni u restoranu dugačak i sadrži mnogo različitih jela, to bi moglo da znači da poslužuju zaleđenu hranu.

"Moja žena je šef kuhinje, a ja sam tokom fakulteta radio u kuhinji. Ako na meniju ima 40 različitih stvari, to znači da pripremaju jela od zaleđenih namirnica. Kratak meni uglavnom znači i svežije namirnice", napisao je jedan reditaš.

Osoblje!

"Radio sam u jednom meksičkom restoranu i otad imam naviku uvek da gledam kako se osoblje međusobno ponaša. Ako se čine dobro raspoloženi i ako im je međusobna komunikacija ugodna, to uglavnom znači da stvari u tom restoranu dobro funkcionišu."

Čekanje za sto je dobra stvar!

"Moja šefica bi uvek govorila ljudima koji bi prigovarali zbog čekanja: 'Ako restoran u koji idete da večerate u subotu uveče nema listu čekanja, zapitajte se želite li da jedete tamo'", napisala je jedna reditašica. "Ako je gužva i duže čekate hranu, to uglavnom znači da je dobar restoran. Ako vam je hrana brzo na stolu, to znači da su je ranije pripremili", objasnio je drugi korisnik Redita.

BONUS VIDEO:

SAŠA (37) DOŠAO IZ BEČA DA VIDI BRATA U SRBIJI, A ONDA GA UBILA ROLNA LIMA KOJA JE ISPALA SA ŠLEPERA! Iza njega ostala ćerkica (7), u smrskanom autu pronađeni pokloni! (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.