TEST SA LISTOM CRVENOG KUPUSA OTKRIVA JESTE LI BOLESNI: Ako se boja vode ne promeni, idite odmah lekaru
Test otkriva da li ste bolesni, Foto: Printscreen YouTube/Kruna VD

sjajan test!

TEST SA LISTOM CRVENOG KUPUSA OTKRIVA JESTE LI BOLESNI: Ako se boja vode ne promeni, idite odmah lekaru

Ako jedemo voće i povrće, tada istovremeno održavamo volumen mišića na jednako dobroj količini, a neutralizujemo kiselinu u telu

Objavljeno:

Savremena zapadnjačkaishrana zasnovana na proizvodima životinjskog porekla, stvara visoku količinu kiselosti u telu, da može dovesti i do metaboličke acidoze. Takva prehrana može značajno uticati na kakvoću mišića i količinu mišićne mase. Međutim, stanjivanje mišića ne mora uvek biti negativna pojava. Pri tom se procesu u krv izlučuje velika količina aminokiselina kojom se koriste naša jetra kako bi stvorila glutamin. Tom se pak supstancom bubrezi koriste da bi se otarasili viška kiseline. To se događa ako je vaša prehrana bazna, odnosno alkalna. Ako jedemo voće i povrće, tada istovremeno održavamo volumen mišića na jednako dobroj količini, a neutralizujemo kiselinu u telu.

Odgovor na pitanje koja ishrana je bolja za nas je očigledan – alkalna ishrana prepuna voće i povrća, a pogotovo zeleniša je bolja od mesa, jaja i mleka koji stvaraju kiselinu.Biljna je prehrana bolja jer sadrži ogromne količine kalijuma koji se lako alkalizira pa ljudi koji se tako hrane, imaju najviše alkalizovan urin. Postupak testiranja pH urina Skuvajte list crvenog kupusa dok voda ne dobije tamno ljubičastu boju. Potom uklonite list. Nakon mokrenja, u WC školjku ubacite vodu (u kojoj ste prethodno skuvali kupus). Ako boja vode u školjci ostane ljubičasta ili postane ružičasta, vaša je mokraća kisela. Ali ako postane plava, mokraća vam je neutralna. Savet Prema tome, trebalo bi da jedemo što više zelenog lisnatog povrća kako bi ovaj test rezultirao plavom bojom i kako bismo bili sigurni da je naš organizam alkalan i zdrav.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Hayat)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.