OVA BILJKA LEČI RAK, A MOŽETE JE KUPITI NA PIJACI ZA MALE PARE: Nova otkrića ostavila svet u šoku!
Cvekla na pijaci / Ilustracija, Foto: Aleksandar Jovanović Cile

POMOZITE SEBI

OVA BILJKA LEČI RAK, A MOŽETE JE KUPITI NA PIJACI ZA MALE PARE: Nova otkrića ostavila svet u šoku!

Dobra je za mnogo toga...

Objavljeno: 24.05.2019. 20:57h
  • 432

Štiti unutrašnje organe, smanjuje hronične upale koji uzrokuju rak, vaskularne bolesti i zakazivanje rada srca.

Cvekla je često zanemarivano korenasto povrće s kojim teško koje može da se meri kada je reč o zdravstvenim benefitima. Konzumiranje soka od cvekle smanjuje krvni pritisak u toku nekoliko sati.

Sastojci cvekle, poput kiseonikovog oksida, šire žile i pojačavaju protok krvi. Istraživanje je pokazalo da konzumiranje 500 grama soka od ovog povrća u samo nekoliko sati smanji povišeni pritisak.

Istraživanja su pokazala da ako pre vežbanja popijete sok od cvekle prosečni čovek će da vežba16 posto duže – cvekla doslovno pojačava izdržljivost i smanjuje postotak iskorištenosti kiseonika.

Cvekla je takođe odličan izvor betaina, nutrijenta koji štiti ćelije, proteine i enzime od spoljašnjeg stresa. Štiti unutrašnje organe, smanjuje hronične upale (koji uzrokuju rak, vaskularne bolesti i zakazivanje rada srca), simptome vaskularnih bolesti i štiti od mnogih hroničnih bolesti.

Cvekla je bogata fitonutrijentima koji, ne samo da joj daju prepoznatljivu boju, već štite od raka. Svojstva povrća istražuju se i u kontekstu lečenja raka dojke, prostate i pankreasa. Sastojci u cvekli takođe su od krucijalne važnosti za detoksikaciju organizma, tačnije za fazu u kojoj se toksini razgrađuju i vežu uz druge molekule kako bi se izbacili iz tela.

Lišće cvekle, koje većina ljudi baca, takođe je izrazito zdravo, a ima više gvožđa nego spanat. Krcato je cinkom, vlaknima, magnezijumom i drugim važnim nutrijentima.

BONUS VIDEO:

BRZA KAO RAKETA! Kad čuje zvuk kesice svoje omiljene poslastice, ova buckasta persijska maca leti uz stepenice! (VIDEO)

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media