OVO JE ELIKSIR ZDRAVLJA: Čisti telo, snižava pritisak i holesterol! Nezaobilazna u ishrani VRHUNSKIH SPORTISTA
Eliksir zdravlja, Foto: Printscreen

ODUŠEVIĆETE SE

OVO JE ELIKSIR ZDRAVLJA: Čisti telo, snižava pritisak i holesterol! Nezaobilazna u ishrani VRHUNSKIH SPORTISTA

Ovaj prirodni napitak pomaže...

Objavljeno:

Bogata proteinima, vitaminima i mineralima, nezaobilazna u ishrani vrhunskih sportista, ali i u detoks-dijetama, surutka je pravi eliksir zdravlja jer istovremeno jača kosti i čisti organizam od toksina.

Ovaj prirodni napitak, dobijen prilikom spravljanja sira, sadrži natrijum, kalijum, fosfor, magnezijum, cink, bakar, kobalt, mangan, molibden, ali i obilje vitamina (naročito B 2 i B 12), belančevina i sve organizmu neophodne esencijalne aminokiseline.

Istraživanje sprovedeno na Univerzitetu Vašington pokazalo je da redovno konzumiranje ovog napitka snižava arterijski pritisak kod osoba koje pate od hipertenzije, smanjujući istovremeno i rizik od kardiovaskularnih bolesti.

Surutkini proteini su izuzetno delotvorni kod smanjenog apetita, naročito kod starijih osoba. Istovremeno, organizam čiste od holesterola, obezbeđuju energiju, podstiču imunitet. Takođe imaju sposobnost da sprečavaju osteoporozu kod starijih.

Osim toga, potpomažu regeneraciju jetre, predstavljaju izvanrednu hranu za bebe, pa može da se koristi umesto vode. Surutka je značajna i u ishrani trudnica, jer je kod njih čak za trećinu povećana potreba u belančevinama.

Proteini sadržani u ovom izuzetno blagotvornom napitku su specifični i po tome što se direktno prerađuju u mišićnom tkivu, omogućavajući brzi oporavak mišića posle treninga sportista, dok sve druge proteine prerađuje jetra.

BONUS VIDEO:

GROM OBORIO DRVO TIK ISPRED AUTA! Naleteli na stablo, ali su shvatili šta je gore moglo da se desi! (VIDEO)

(Espreso.co.rs / B92.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.