POTOPITE BADEME DA STOJE CELU NOĆ U VODI! Ako ih konzumirate na OVAJ NAČIN ubrzo ćete primetiti OVE STVARI
Bademi, Foto: Profimedia

WOW EFEKAT

POTOPITE BADEME DA STOJE CELU NOĆ U VODI! Ako ih konzumirate na OVAJ NAČIN ubrzo ćete primetiti OVE STVARI

Ovi orašasti plodovi imaju jače dejstvo po zdravlje ako ga koristite na ovaj način

Objavljeno: 16.05.2019. 14:34h
  • 3

Bademi su puni vitamina i hranljivih materija, te imaju veliki broj zdravstvenih prednosti. Štite srce i vene, poboljšavaju pamćenje i snižavaju holesterol.

Preporučuje se da svaki dan pojedete nekoliko badema dnevno. Ali, njihovu hranjivost još ćete više osetiti ako ih preko noći ostavite natopljene u vodi. Tako ćete smanjiti se količinu kiseline koji se nalaze u ljusci orašastih plodova, a koje mogu smanjiti apsorpciju hranjivih materija iz badema u telu.

Iz mokrih badema organizam će još bolje da "upije" njihovu hranjivost, vitamine i minerale, stimulisati aktivnost enzima u telu i poboljšati probavu.

foto: Profimedia

Namočeni bademi imaju više vitamina B i enzima poput lipaze od suvih badema i ukusniji su. Takođe, blanširani bademi su dobar izvor kalijuma, vlakana, proteina i zdravih masnoća, uključujući monozasićene i polizasićene masne kiseline, dok s druge strane imaju malu količinu zasićenih masti.

U ovom orašastom voću se nalaze i kalcijum i gvožđe, te moćni antioksidansi koji nas drže zdravijim.

Zahvaljujući vitaminu E, vlaknima i folnoj kiselini, namočeni bademi poboljšavaju rad probave, pomažu kod dijabetesa, problema s kožom i hroničnih bolesti, poput srčanih smetnji i reumatoidnog artritisa.

Osim toga, efkasan je saveznik i kod mršavljenja jer njihova bogata količina vlakana smanjuje osećaj gladi, a time i unos kalorija i podstiče gubitak kilograma.

Najbolji pristup je namakanje u dve vode tokom 24 sata. Oko 250 grama grama badema stavite u posudu ili lonac i prelijte ih s toplom vodom.

Nakon 12 sati iscedite vodu i dodajte u bademe dve kašičice soli. Zatim ponovo posudu napunite toplom vodom i ostavite bademe u njoj još 12 sati. Nakon 24 sata namakanja lako ćete skinuti smeđu ljusku s badema, ako se već nije sama odvojila.

Namočene bademe možete da koristite nedelju dana, bez bojazni da će izgubiti svoje nutritivne vrednosti.

Bonus video:

(Espreso.rs / Kurir Stil)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media