MUČI VAS GORIŠICA? Možete da je se rešite za samo 15 minuta, pomoću OVIH trikova!
Spavajte na levom boku jer želučana kiselina tada brže prolazi prema crevima i oslobađa vas vraćanja kiseline, Foto: Shutterstock

savet

MUČI VAS GORIŠICA? Možete da je se rešite za samo 15 minuta, pomoću OVIH trikova!

Peckanje je veoma neugodno!

Objavljeno:

Čim osetite da vas nešto pecka, prvo što možete da uradite je da popijete čašu vode koja će isprati kiselinu u jednjaku.

Ukoliko vam ovo ne pomogne, postoji još načina koji će vam pomoći da ublažite ovaj neugodan osećaj. Peckanje je neugodno i malo ko je nikada nije osetio. Donosimo nekoliko trikova koji će vam zasigurno pomoći, i to u vrlo kratkom roku: Spavajte na levom boku jer želučana kiselina tada brže prolazi prema crevima i oslobađa vas vraćanja kiseline. Savet plus je da ne idete da spavate nakon obroka.

Dve čaše napunite hladnom vodom. Jedna čaša neka bude puna vode, a drugu nalijte napola te u nju stavite dve žličice sode bikarbone i promešajte i popijte. Drugu čašu vode popijte kako biste neutralisali ukus sode. Na jednu čajnu žličicu zagrebite rižu i progutajte je sirovu. Ona će na sebe prikupiti suvišnu kiselinu i osetićete olakšanje nakon 15 minuta. Skuvajte čaj od đumbira. On će ojačati jednjak koji će sprečiti dizanje kiseline.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Hayat)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.