OVO JE SMESA OD KOJE STRIJE ZAISTA NESTAJU! Napravite sami moćan preparat protiv ovog problema!
Niko ne voli strije, Foto: Youtube printscreen

rešite ih se

OVO JE SMESA OD KOJE STRIJE ZAISTA NESTAJU! Napravite sami moćan preparat protiv ovog problema!

Obavezno nahranite kožu čak i do 2 ili 3 puta dnevno, bogatom hidratantnom kremom, kako biste pomogli koži da vrati elastičnost i bude gipkija

Objavljeno:

Jedna od najvećih noćnih mora gotovo svake žene jesu strije.

To i ne bi predstavljalo toliki problem da ih nije nemoguće ukloniti, bez obzira na veliki broj kozmetičkih preparata kojim je tržište preplavljeno.

Dermatolozi i stručnjaci za kozmetičke preparate posvećene ovom problemu slažu se da ih je nemoguće u potpunosti ukloniti, kao da nikada nisu ni postojale.

Međutim bez obzira na ovu obezhrabrujuću činjenicu, upotrebom adekvatnih kozmetičkih preparata moguće ih je toliko posvetliti i samim tim učiniti gotovo nevidljivim.

Koji su razlozi nastanka strija?

Nastaju jer dolazi do stanjenja površinskog sloja kože i promenama koje zahvaćaju kolagen u srednjim slojevima kože. Kolagen je supstanca zaslužna za čvrstoću i elastičnost kože.

Kada prolazimo kroz nagle promena koje uzrokuju širenje kože kao što su trudnoća, naglo debljanje, rast ili pak hormonalne promene, vlakna kolagena ponekad popucaju i stvore ove nepoželjne tragove raznih dužina i širina. Genetski faktor takođe igra ulogu, stoga ako je vaša majka bila podložna strijama verovatno će se u jednom trenu pokazati i na vašoj koži.

Ako imate strije verovatno se nalaze na području grudi, bokova, zadnjice ili donjeg trbuha. Ta su mesta najverovatnija "poprišta zločina" jer ovde žensko telo skladišti višak masnih naslaga i time je koža više izložena istezanju. Obično počinju kao roze, smećkaste ili crvenkaste linije koje kasnije postaju ljubičaste i zatim blede.

Dok su u ranijim fazama nastanka moguće ih je umanjiti relativno brzo i sprečiti daljnje širenje pravilnom negom kože. Obavezno utvrdite u dnevnu rutinu masažu kože rukavicom ili masažnom četkom kako biste podstaknuli cirkulaciju u ovom kritičnom području. Uz to, jedite hranu bogatu:

• silicijum (ima ga u pasulj, soji, integralnim žitaricama, grožđu, repi, smeđoj riži i ječmu)

• cinkom (crveno meso i perad te ribe i drugi plodovi mora, lično kamenice pa i drugi školjkaši, rakovi i tuna. Mleko i mlečni proizvodi, jaja i celovite žitarice. Tu su i biljni izvori: orašasti plodovi, grašak, pasulj, soju i sojin “sir” tofu, pivski kvasac, pšenične klice, bundevine i druge semenke)

• vitamin A (jetra, mleko i mlečni proizvodi, maslac, pa ga uopšteno možemo naći u tkivu životinja i morskih riba. Također jedan dobar izvor su i karotenoidi kojih ima u tamno obojenom lisnatom povrću te žutom i narančastom voću)

• vitamin E (pšenične klice, tj. ulje pšeničnih klica. Jaja, orasi, lešnici, bademi, seme suncokreta, hladno ceđena biljna ulja (maslinovo, kukuruzno, sojino), spanać, zeleno lisnato povrće, paprike, šparoge)

Pasulj i soja su odlični protiv strija
Pasulj i soja su odlični protiv strija foto: Profimedia

Obavezno nahranite kožu čak i do 2 ili 3 puta dnevno, bogatom hidratantnom kremom, kako biste pomogli koži da vrati elastičnost i bude gipkija. Tako će se kolagensko vlakno moći rastegnuti ali neće puknuti. Stariji tragovi postaju manje vidljivi a tako se sprečava nastanak novih.

Sami napravite fantastičnu kremu

Ako nikako ne možete pronaći preparat koji vam odgovara pokušajte napraviti samo svoju kremu koja bi doista trebala pomoći svojom kombinacijom super sastojaka u ovoj borbi sa, čini se, vetrenjačama.

Pomešajte po kašiku ulja susama, pšeničnih klica, ekstrakta vanile, dve kašike pčelinjeg voska, jednu četvrtinu šoljice shea ili kakao maslaca te u sadržaj istresite dve kapsule vitamina E. Rastopite ovu smesu, ohladite i spremna je za upotrebu. Nadamo se da ćete uskoro zaista videti vidljive rezultate i pobediti ove tvrdoglave protivnike.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.