ZA SAMO 14 DANA: Dijeta za skidanje sala sa kukova, stomaka, butina i zadnjice!!! SUPEREFIKASNO!
Dobitna kombinacija namirnica, Foto: Profimedia

spremne za leto?

ZA SAMO 14 DANA: Dijeta za skidanje sala sa kukova, stomaka, butina i zadnjice!!! SUPEREFIKASNO!

Autorka ove dijete, En Luiz, fokus stavlja na čišćenje jetre

Objavljeno:

Ako niste zadovoljni debljinom svojih butina, obimom svog struka ili svojih kukova, znajte da niste jedini. Ti delovi tela su kritični za skoro svaku ženu.

Da epitet „kritični” nisu dobili sasvim slučajno govori i činjenica da, čak i kada ste na najtežim dijetama, kilogrami se najteže skidaju upravo sa tih delova.

Ne znamo zašto je to tako. Ali, znamo kako da istopite masne naslage sa svog struka i konačno imate vitke noge, tanak struk i uzane kukove. Sve što je potrebno je da se pridržavate dijete koju vam donosimo u nastavku i umereno, ali redovno, vežbate.

Autorka ove dijete, En Luiz, fokus stavlja na čišćenje jetre. Zašto? Budući da se mnoge materije koje su štetne talože u ovom organu, to smanjuje moć razlaganja masnoća, koja je jedna od njegovih osnovnih funkcija. Postoji više razloga zašto jetra ne radi kako treba, a najčešći su: hrana bogata lošim masnoćama, preterano lučenje insulina, alergije, zloupotreba alkohola i lekova naravno.

Gazirani sokovi su toksični
Gazirani sokovi su toksični foto: Pixabay

Dijeta Plan A – brzo topljenje sala

Najbolji da počnete detoksikaciju jetre je da izbacite iz ishrane namirnice koje štetno deluju na nju, a to ćete uraditi već u prve dve nedelje. U zabranjene namirnice spadaju mlečni proizvodi, žitarice, zobene pahuljice, hleb, skrobno povrće, masna hrana, alkohol, kofein, gazirani napici, veštački zaslađivači, sirće, šećer i svi prelivi za jela.

Dozvoljeno je da jedete jaja, posno meso (junetina, piletina), povrće bez skroba (brokoli, kelj…), ribu, sok od brusnice, a za pripremu jela koristićete isključivo laneno ulje.

Brokoli je poželjna namirnica
Brokoli je poželjna namirnica foto: Thinkstock

Dijeta Plan B — nastavak mršavljenja

Ako ste uspeli sa prve dve nedelje, a još niste zadovoljnim svojim izgledom u ogledalu, postoji i drugi deo dijete. Možete da odahnete, ali ne i da se potpuno opustite. Režim ishrane koji sledi je manje stresan, ali dalje vam ne dopušta da uživate u lošim namirnicama. Šećer i alkohol su i dalje zabranjeni, ali zato možete nekada da pojedete krišku ili dve crnog hleba, manju količinu namirnica koje sadrže ugljene hidrate.

Suština jelovnika je da se ne mešaju voće i povrće, svaki obrok da ima bar jednu proteinsku namirnicu, kao i da se mlečni proizvodi ne mešaju sa mesom. Postoji još jedno pravilo, a to je da se u toku obroka ne pije voda! Sa ovakim režimom ishrane ćete nastaviti da mršavite, ali ne tako brzo kao u prve dve nedelje.

BONUS VIDEO: GLOSSY LIČNO - PRAZNIČNI SPECIJAL: Evo koje TAJNE su nam otkrile neke od najvećih zvezda sa domaće javne scene!

(Espreso.co.rs / Novi.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.