STAVIO JE MASLAC U KAFU: Posle toga ga je UVEK STAVLJAO!
Kafa, Foto: Profimedia

neobičan recept

STAVIO JE MASLAC U KAFU: Posle toga ga je UVEK STAVLJAO!

Trebalo bi i da se suzdržimo od konzumiranja prevelikih doza

Objavljeno:

Kafa je mnogima nezaobilazan napitak bez koga ne mogu zamisliti početak dana.

Neretko se ne zadržavamo samo na jednoj šolji kafe tokom dana, uz opravdanja kako je kafa "zdrav" napitak.

I svakako jeste, dokazano je više puta, no trebalo bi da se suzdržimo od konzumiranja prevelikih doza kafe, ali i stavljanja previše šećera u nju. No, maslac bi trebalo da stavite, poručuju stručnjaci.

Neočekivani dodatak kafi - maslac
Neočekivani dodatak kafi - maslac foto: Shutterstock

Sastojak koji nam nikada ne bi pao na pmaet, no velnes stručnjaci tvrde kako ispijanje kafe u koju ste dodali maslac, može učiniti "čuda" za vaše zdravlje i gubitak kilograma.

"Recept za mršavljenje" zaludeo je korisnike društvenih mreža pa se tako na internetu širi silovitom brzinom. Ako ste krenuli u bitku s kilogramima, navodi se u receptu, trebalo bi da popijete "crnu kafu", u količini od dve šolje, a u koju ste dodali dve supene kašike neslanog maslaca i jednu kašiku kokosovog ili palminog ulja.

Nedavna istraživanja pokazala su kako trigliceridi spomenutih masnoća ubrzavaju metabolizam. Maslac sadrži omega 3 masne kiseline koje imaju protivupalno svojstvo i pomažu poboljšavanje funkcije mozga i rada creva. Tako "zasićena" kafa pruža i osećaj sitosti što pomaže u gubitku neželjenih kilograma.

Svakako bi trebalo da imate na umu da bi trebalo nastaviti sa zdravim prehrambenim navikama i paziti da obezbedite dovoljno potrebnih nutrijenata svakg dana, a ako ne znate kako se pravilno hraniti, obratite se svom lekaru i upoznajte ga s problemom oko prekomerne težine koji želite da rešite. Savete možete potražiti i od nutricionista.

BONUS VIDEO: Pravilnim odabirom namirnica do zdravih obroka

(Espreso.co.rs / Večernji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.