PRESTANITE DA HRČETE! U tome će vam pomoći ove 3 jednostavne vežbe!
Veliki broj nas počne sa hrkanjem u neko doba života. Na svu sreću, čak i oni koji najviše i najglasnije hrču mogu da budu izlečeni promenom rutine, Foto: Profimedia

preporuka

PRESTANITE DA HRČETE! U tome će vam pomoći ove 3 jednostavne vežbe!

Hrkanje može da iritira one sa kojima spavate, ali i da vam ugrozi zdravlje

Objavljeno:

Neprospavane noći zbog hrkanja mogu da utiču loše na vaše zdravlje, a apartner koji hrče možda boluje od nekog zdravstvenog problema koj izahteva hitno rešenje.

Veliki broj nas počne sa hrkanjem u neko doba života. Na svu sreću, čak i oni koji najviše i najglasnije hrču mogu da budu izlečeni promenom rutine.

Hirurg za uho grlo i nos doktor Majk Dilkes rekao je da iako je hrkanje navika koju ne biramo, ali možemo da radimo na tome da se odviknemo od nje. On predlaže da pratite vežbe od tri koraka kako biste otvorili vaše nozdrve i nesmetano disali pre odlaska na spavanje. Za celu rutinu vam treba nekoliko minuta.

Vežbe grla

Podignite vaš jezik i pritisnite ga na nepce dodirujući malo prednje zube. Držite jezik u ovom položaju par sekundi, a onda opet ponovite vežbu.

Recite “A”

Zamislite da ste kod zubara i izgovarajte slovo “A” 20 sekundi. Ovo bi trebalo da otvori vaše disajne puteve.

Isplazite se

Izbacite jezik napolje i udahnite duboko. Dok izdišete ispustite uzdah kao da se borite da dođete do daha.

Ukoliko ova tri trika ne pomognu, obratite se vašem lekaru. Zaštita z azube ili bradu može da pomogne. Nozdrve mogu da budu proširene kkao bi se omogućilo nesmetano disanje.

Bonus video

(Espreso.co.rs/dailystar.co.uk)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.