TVRD STOMAK JE TEMPIRANA BOMBA PO ORGANIZAM: Ukazuje na OVE ozbiljne probleme!
Da li vam je stomak tvrd na dodir?, Foto: Profimedia

obratite pažnju

TVRD STOMAK JE TEMPIRANA BOMBA PO ORGANIZAM: Ukazuje na OVE ozbiljne probleme!

Ukoliko imate višak masnoće na stomaku i on je tvrd na dodir, to može da bude znak da je vaše zdravlje izloženo ozbiljnom riziku od bolesti

Objavljeno:

Stalno pričamo o tome kako da dođemo do tvrdih trbušnjaka, ali istina je i da tvrd stomak nije uvek dobra stvar.

Ukoliko imate višak masnoće na stomaku i on je tvrd na dodir, to može da bude znak da je vaše zdravlje izloženo ozbiljnom riziku od bolesti.

Tvrd stomak je kao tempirana bomba jer povećava vaše šanse od srčanih oboljenja i dijabetesa, a ukoliko pušite ili pijete često alkohol onda je situacija još i gora.

Zašto je onda vaš pivski stomak tvrd i kako ga se rešiti? Evo šta sve trebate da znate o tome.

Imate naslage tvrdih masti

Javlja se akumulacijom visceralnih masti koje se nalaze između organa i zida stomaka. Stisnute se u malom prostoru i guraju stomačni zid ka napolju što stvara utisak da ste naduti i gojazni. Dok masti nisu same po sebi tvrde, tkivo stomaka jeste pa je zato on tvrd na dodir.

Imate genetske predispozicije da dobijete visceralno salo

2014. godine istraživanje je pokazalo da postoje 3 gena koji su povezani sa ovim salom i njegovim gomilanjem. Muškarci su mu skloniji. Istraživanja su pokazala da su žene sklonije razvijanju različitih bolesti zbog ovog sala, ali su mu muškarci ipak skloniji od njih jer oni lakše dobijaju pivski stomak od žena.

Vaš način života podrazumeva mnogo sedenja

Ishrana i način života igraju veliku ulogu. Dugo sedenje dovodi do gomilanja viceralnog sala kao i veoma masna hrana. Žene su sklone da skladište salo ispod površine kože kada uđu u menopauzu kao posledica promena kroz koje njihovo telo prolazi.

Ne hranite se zdravo

Povećani unos rafinisane hrane utiče na gomilanje masti na stomaku. Jedenje celih žitarica sa druge strane eliminiše rizik od gomilanja masti. Te masti su povezane sa kardiovaskularnim oboljenjima i dijabetesom tipa 2. Gubitkom 5 do 10 odsto vaše telesne mase, skinućete 25 do 40 odsto visceralnog sala. Okretanje žitaricama i izbacivanjem slatkiša možete da napravite veliki obrt u ishrani. Radite redovno kardio vežbe i izbegavajte dugo da sedite. Ukoliko imate tvrdi pivski stomak nemojte da paničite, ali ga shvatite kao upozorenje da je vašem telu i zdravlju potrebna pomoć.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/men'shealth)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.