ISTOPITE SALO BEZ VEŽBANJA I GLADOVANJA: Ovaj TRIK svaka žena treba da zna!
Foto: Profimedia

za sve postoji caka

ISTOPITE SALO BEZ VEŽBANJA I GLADOVANJA: Ovaj TRIK svaka žena treba da zna!

Ovi trikovi će vas oduševiti

Objavljeno:

Nije tajna da svi želimo da izgledamo zgodno i vitko, ali obično brojne dijete koje pronađemo na internetu ne daju željene rezultate.

Osim toga, zbog brojnih obaveza teško da i možemo da razmišljamo o nekoj vežbi.

Srećom, postoje neki trikovi kako da izgubite višak kilograma bez napora, bez dijeta i bez vežbi.

1. NE ZABORAVITE DA PIJETE VODU

Iako znate koliko je voda bitna, ipak malo ko shvata koliko voda može pomoći metabolizmu ako je pijete u pravo vreme. Najbolje je da popijete 1-2 čaše vode 30 minuta pre svakog obroka. Na taj način će vaš želudac biti delomično ispunjen, pomažući vam da manje jedete.

foto: Shutterstock

2. OBRATITE PAŽNJU NA HRANU KOJU JEDETE

Neka ručanje bude vaš mali ritual. Sednite za sto, nemojte razmišljati o drugim stvarima, o problemima, nemojte gledati TV i ne razgovarajte telefonom. Samo vi i hrana. Budite svesni onoga što jedete i na koji način to radite. To će vam pomoći da jedete manje, i jedite što sporije možete.

3. UZMITE MANJI TANJIR

Kako ne biste previše razmišljali o veličinama porcija koje jedete, jednostavno uzmite manji tanjir. Ukoliko jedete štapićima, ješćete sporije i to će pomoći da se osećate punijim s manjom količinom hrane. Ako vam štapići ne odgovaraju, jednostavno uzmite manju kašiku.

4. VIŠE SPAVAJTE

Ne šalimo se. Sada imate odličan razlog da ostanete koji sat duže u krevetu. Ako spavate, ne jedete. Osim toga, noćni san ima veliki utjecaj na metabolizam i na prave razine hormona koji će vam pomoći da ostanete u dobroj kondiciji. I vi zapravo ne radite ništa dok spavate jer vaše telo gori između 50 i 100 kalorija na sat.

foto: Shutterstock

5. SPAVAJTE U HLADNIJOJ PROSTORIJI

Sve što morate da učinite ovde je da smanjite vaš termostat ili otvorite prozor. Istraživanje Nacionalnih instituta za zdravlje kaže da spavanje s temperaturom od 19 ° C pomaže telu da se reši kalorija jer gori masnoću kako bi održavalo temperaturu.

6. DODAJTE MALO SAGOREVAČA MASTI

Ne morate odustati od svoje uobičajene hrane. Dijalizirajte svoj jelovnik s lososom, jajima, orašastim uljem, maslinovim uljem, ljutim papričicama i zelenim čajem. Oni će vam pomoći učinkovitije potaknuti vaš metabolizam i sagorevati masnoću. Čak i mirisi agruma ili paprene metvice mogu smanjiti apetit, stoga ih nemojte zanemarivati.

7. ZABORAVITE NA ZABRANE

Ako želite da jedete kolačiće ili čokoladu, učinite to. Samo pojedite jednu umesto 3 ili 5, i jedite ujutro da biste imali dovoljno vremena za sagorevanje svih tih kalorija tokom dana. Stroge zabrane nisu dobre jer uzrokuju stres i kao rezultat, viši nivo loših hormona. Osim toga, krivite se ako ih prekršite. Nauka je na vašoj strani ovde!

8. PERITE ZUBE

Sigurni smo da već to radite barem dva puta dnevno, tako da to neće biti teško za vas. Perite zube nakon svakog obroka. To će sprečiti da odete po još hrane. Prvo, hrana nije ukusna kada imate ukus mentola u ustima. Drugo, previše smo lenji da peremo zube nekoliko puta nakon svakog obroka.

foto: Profimedia

9. SMEJTE SE

Prema studiji objavljenoj u Međunarodnom časopisu za pretilost, kada se smemo, potrošnja energije povećava se i do 20%. Osim toga, tada naši mišići na stomaku rade.

10. KORISTITE FEN

Evo jedne metode koje će vam pomoći da izgubite težinu dok gledate televiziju ili čitate knjigu. Vrućina pomaže da se znojite i tako rešite nepotrebne tečnosti iz vašeg tela.

Koristite vruće komprese ako želite da utičite na pojedine delove vašeg tela. Među najpopularnijima su so ili đumbir. Da biste povećali učinak i zadržali kompresiju duže, možete upotrebiti i fen za kosu.

BONUS VIDEO: OSOBE SA INVALIDITETOM ČINE NEŠTO PRELEPO ZA SVE NAS: Prodaju JAJA najlepših boja koja će vas ODUŠEVITI! (VIDEO)

(Espreso.co.rs / Novi.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.