BOL U ZUBU OTKRIVA VELIKE BOLESTI U ORGANIZMU: Svaki je povezan sa određenim ORGANOM! Ako zaboli umnjak...
Odlazak kod zubara / Ilustracija, Foto: Printscreen

SPASITE SE NA VREME

BOL U ZUBU OTKRIVA VELIKE BOLESTI U ORGANIZMU: Svaki je povezan sa određenim ORGANOM! Ako zaboli umnjak...

Povedite računa...

Objavljeno: 24.04.2019. 22:17h
  • 9

Čak i najmanje oštećenje zuba može predstavljati problem povezan sa svim organima. Prema stručnjacima, gornji i donji sekutići (prvi i drugi) održavaju normalno stanje bubrega i mokraćne bešike.

Očnjaci- normalno stanje jetre i žuči. Pretkutnjaci (4 i 5) nas mogu upozoriti na stanje sa plućima i debelog creva, kutnjaci ( 6 i 7) na stanje žuči, slezene i gušterače, a umnjaci na bolesti srca i tankog creva.

Nemojte nas pogrešno shvatiti, ne prati svaku bolest oštećenje zuba. Nekada se pacijenti žale na jer osete bol na mestima gde su uklonili zube. To je tzv. fantomska bol, a dešava se zbog signala koje šalju bolesni organi do zuba.

Ako znate o toj povezanosti, možete lako otkriti koji vam je organ bolestan. Između unutrašnjih organa i zuba postoji jaka veza. Npr. bolesni zubi uzrokuju glavobolje.

Ako je upalni proces prisutan u korenu zuba, bol će biti prisutna u parijetalnom delu. Lezije gornjih sekutića uzrokuje bol u frontalnom području i očnjacima.

Ono što trebate znati jeste da je bol prvog i drugog sekutića pokazatelj hroničnog pielonefritisa (infekcija gornjeg dela urinarnog trakta), cistitisa (bakterijska infekcija mokraćne bešike) i otitisa (upale uha).

Prvi sekutić može biti pokazatelj tonsilitisa, osteohondrosisa (bolest zglobova).. U slučaju holecistitisa (akutno zapaljenje zida žučne kese) ili hepatitisa, prisutna je konstantna tupa bol. Bolovi četvrtog i petog kutnjaka, mogu biti uzroci kolitisa, hronične upale pluća, alergijskih reakcija (astma, rinosinusitis).

Ako osećate bol četvrtog kutnjaka, gornjeg i doneg, verovatno imate problem sa zglobovima kolena, ramena, možda patite od upalnih procesa povezanih sa atritisom, bolestima creva..

Bolovi šestica i sedmice (gornji) su pokazatelji gastritisa, čira na želucu, pankreatitisa, anemije i čira dvanaestopalačnog creva. Bol u gornjoj šestici je povezana sa sinusitis tonsilitisom, tumorima štitne žlezde, upalom jajnika i slezene. Bol donje šestice ukazuje na problem sa atrerijama, atrerosklerozu.

Stručnjaci kažu da problemi sa donjom sedmicom ukazuju na probleme sa venama, plućima (bronhitis, astma, upala), prisutnost polipa u debelom crevu. Trebate znati da, ako imate problema sa umnjacima, to može biti povezano sa bolestima srca i kongenitalnim oštećenjima. Karijes upozorava na probleme sa endokrinim sistemom i čir želuca.

BONUS VIDEO:

OD OVOGA STAJE I MUŠKO SRCE! Devojka skočila u duboki kanjon sa visine od nekoliko stotina metara! (VIDEO)

(Espreso.rs / Bizbalkan.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media