ČISTI CREVA, SMANJUJE TEŽINU, REGULIŠE KISELINU: Ako ovo budete jeli 3 dana vaše telo će se PREPORODITI!
Kupus / Ilustracija, Foto: Profimedia

ISPROBAJTE

ČISTI CREVA, SMANJUJE TEŽINU, REGULIŠE KISELINU: Ako ovo budete jeli 3 dana vaše telo će se PREPORODITI!

Čisti creva, pomaže u oštećenju tkiva i rana, dobar je za sve...

Objavljeno:

Ako želite da smršate, očistite creva i regulišete kiselinu napravite napitak od ovih sastojaka: kupus, repa, šargarepa, limunov sok i maslinovo ulje. Izrendati kupus, repu i šargarepu u razmeri 3:1:1, dodati začinsko bilje po želji. Izmešati da se oslobodi sok i dodati limunov sok, a na kraju maslinovo ulje. Salatu ne solite. Jedite ovu salatu tri večeri umesto obroka i videćete promene.

Kupus je veoma zdravo povrće. Dokazano je da ima sastojke koji pomažu kod raka prostate, debelog creva i raka mokraćnog mehura. Najbolje je jesti ga presnog ili blago kuvanog.

Ima dosta vlakana koja imaju veze sa niskim holesterolom jer on se razgrađuje sa žučnim kiselinama i smanjuje i uklanja holesterol iz krvi. Slobodni radikali mogu napraviti veliku štetu organizmu, a kupus oslobađa organizam od njih jer je bogat antioksidansima. Smanjuje upale u telu.

Zahvaljujući vlaknima dobar je za probavu, a isto tako smanjuje rast loših bakterija i povećava rast dobrih bakterija. Mnogi se čude kada čuju da kupus ima više vitamina C od limuna i drugih agruma. Kada je telo sito vitamina c ono tada ima sage da se bori protiv bolesti i infekcija.

Isto tako pomaže u oštećenju tkiva i rana. Kupus sadrži jod, a unos joda je povezan sa zdravim funkcionisanjem nervnog sistema i mozga. Istraživanje je pokazalo da crveni kupus smanjuje skupljanje plaka u mozgu što dovodi do Alchajmerove bolesti.

BONUS VIDEO:

OD OVOGA STAJE I MUŠKO SRCE! Devojka skočila u duboki kanjon sa visine od nekoliko stotina metara! (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.