TEŠKO VAM JE DA TRENIRATE POSLE POSLA? Stručnjaci otkrivaju KAKO DA IZGLEDATE ZDRAVO!
Svakog dana radite vežbe, Foto: preentscren

savet

TEŠKO VAM JE DA TRENIRATE POSLE POSLA? Stručnjaci otkrivaju KAKO DA IZGLEDATE ZDRAVO!

Svakodnevno radite vežbe!

Objavljeno:

Ponekad je teško pronaći motivaciju za trening nakon dugog dana na poslu, međutim, motivacija je ključna kako biste izbegli izgovore zbog kojih nećete imati želju za vežbanjem.

Iz ovog razloga stručnjaci su predložili jednostavne savete kojI će osigurati da vaša oprema za teretanu nikada ne počne da sakuplja prašinu.

Zapišite vaše ciljeve na papir

Imati ciljeve je odlično, a zapisivanje istih je još bolje. Zapisivanje vam pomaže da se podsetite zašto idete u teretanu. Bilo da je vaš cilj mršavljenje, jačanje snage ili ovladavanje određenom fitnes tehnikom, puno lakše ćete se motivisati da obavite dnevni trening kada imate neku vrstu podsetnika.

Odredite kada ćete ići u teretanu

Ako isplanirate kada ćete da vežbate, manja je verovatnoća da ćete preskočiti trening. Na početku svake sedmice, odaberite kojim danima ćete ići u teretanu, i koje vežbe ćete raditi. Na kraju sedmice možete da se osvrnute na vaš plan i proverite šta ste postigli.

Podesite podsetnike

Kada napravite raspored vežbanja, napravite i kalendarski podsetnik. Ovako nećete imati izgovor da ste „zaboravili“ na trening. Ovaj signal će vas podsetiti da je vreme za vežbanje.

Jedite doručak

Naviknite vaše telo na doručak pun proteina, povrća, voća i složenih ugljenih hidrata kako biste imali energije tokom čitavog dana.

Spakujte užinu

Potrudite se da jedete oko 45 minuta pre nego što počnete da vežbate. Grickalica, poput jabuke sa maslacom od kikirikija, bogata je proteinima i uglenim hidratima koji će vam osigurati energiju za naporniji trening.

Spremite opremu za trening

Pre nego što odete na posao, spremite odeću i opremu koju ćete koristiti u teretani. Ovo će vam biti vizuelni podsetnik da kasnije idete u teretanu, i pomoći će vam da se osećate odgovorno i motivisano za trening.

Vežbajte sa prijateljem

Umesto planiranja da se nađete sa prijateljima na koktelu nakon posla, zakažite časove fitnesa zajedno. Činjenica je da ćete se u teretani videti sa prijateljem tako da će se smanjiti verovatnoća da ne odete na trening.

Zapamtite da vežbanje pomaže i vašem umu

Vežbanje, ne samo da umiruje um, već poboljšava i moždanu funkciju. Ako imate veliki projekat, trebalo bi da se fokusirate na posao- koristite to kao još jedan razlog za vežbanje.

Radite ono što volite

Da, vežbanje može biti izazovno, ali ako se prisiljavate da radite nešto što mrzite verovatno nećete daleko da dogurate. Umesto toga, radite vežbe koje volite u teretani. Na ovaj način ćete ostati motivisani, i odlazak u teretanu će vam postati navika.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Novi.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.