ZOVU GA MEDICINSKI DŽEM: Jedite ga pre spavanja i ujutro ćete SKROZ ISPRAZNITI CREVA! (RECEPT)
Zovu ga medicinski džem, Foto: Novi.ba

odmah probajte

ZOVU GA MEDICINSKI DŽEM: Jedite ga pre spavanja i ujutro ćete SKROZ ISPRAZNITI CREVA! (RECEPT)

Ovaj džem zovu i bolnički džem

Objavljeno: 19.04.2019. 15:33h
  • 14

Uzroci zatvora mogu biti premalo kretanja, stres, lekovi, neki vitamini, premalo vode, ali može biti i nuspojava druge bolesti.

Iako se čini da je zatvor bezazlen, to nije tako, posebno ukoliko traje mesecima jer se čovek za to vreme ne oseća prijatno u svojoj koži. Karakteriše ga otežana defekacija, tvrda stolica.

Po statistikama svaka deseta osoba ima probleme s tim. Zatvor je bitno izlečiti ne samo zbog bola nego iz razloga što bi otpadne materije trebale izbaciti iz tela što pre. Zato je važno isprobati prirodna pomagala, a među najboljima je džem.

Pacijenti koji su trpeli zatvor su jeli jednu veliku kašiku džema na dan što im je je povećalo učestalost pražnjenja creva.

Urme imaju širok spektar zdravstvenih prednosti, zbog kojih se smatraju najzdravijim voćem. One su izvor prirodnih vlakana koja su neophodna za rad creva.

 

Prirodni šećer koji se nalazi u urmama je savršena alternativa za obični. Lako se probavljaju i smanjuju glad. Po sastavu urme su prirodna multivitaminska tabela.

Anemični pacijenti bi trebali da jedu urme, jer su odličan izvor gvožđa. 100 gr urmi sadrži oko 0,90 gvožđa. Gvožđe, kao deo hemoglobina određuje nosivost kiseonika u krvi. Hurme sadrže kalcijum, koji je koristan kod dijareje. Osim toga pomažu da se crevna flora obnovi.

Urme
Urme foto: Profimedia

Recept za laksativni džem

Sastojci: 150 g urmi (1 šoljica), 150 g suvih šljiva (1 šoljica), 1,5 šoljica prokuvale vode

Priprema: Isecite urme i šljive na komadiće. Stavite u ključalu vodu i kuvajte dok se ne zgusne. Dobijena količina bi trebalo da bude dovoljna za 20 porcija. Ovaj džem je pogodan za sve. Možete ga jesti samog, mazati, dodati u pahuljice …

Suve šljive imaju hranljiv učinak, decenijama se prepisuju.

Bogate su vlaknima i sorbitolom. Sadrže ga 15 puta više nego drugo voće.

Sorbitol je vrsta alkoholnog šećera koju mogu konzumirati i dijabetičari. U crevima se prerađuje sporo zbog čega dovodi do mekših stolica. One su dobar izvor prirodnih vlakana koji su neophodni za rad creva.

Bonus video:

(Espreso.rs/Novi.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media