5 MAGIČNIH NAMIRNICA: Štite organizam od raka u debelom crevu, dojkama i plućima!
Hrana svakako može biti uzrok brojnih bolesti, ali isto tako služi i za prevenciju bolesti creva, raka debelog creva itd!, Foto: Shutterstock

UZIMAJTE OVO SVAKOG DANA!

5 MAGIČNIH NAMIRNICA: Štite organizam od raka u debelom crevu, dojkama i plućima!

Hrana svakako može biti uzrok brojnih bolesti, ali isto tako služi i za prevenciju bolesti creva, raka debelog creva...

Objavljeno:

Svrha probavnog sistema je da odvoji hranjive stvari (vitamine, minerale, ugljenohidrate, masti, proteine i vodu) od ostatka hrane koju je čovek pojeo i uskladištiti otpadne stvari dok ih organizam ne izbaci, piše dr. Morana Brkljačić za dnevno.hr

Hrana svakako može biti uzrok brojnih bolesti, ali isto tako služi i za prevenciju bolesti creva, raka debelog creva itd.

Voće i povrće, riba i vino „pašu“ crevima. Tako su neke studije pokazale da je riba blagotvorna za probavu, a redovno konzumiranje ribe smanjuje rizik od pojave raka debelog creva, dok su vlakna i određeni antioksidanti, vitamini, minerali iz voća i povrća imaju izuzetno dobar uticaj na zdravlje creva.

Luk, beli luk, praziluk, crni luk i kozjak, sadrži sumporne spojeve koji štite od kancerogenih promena u debelom crevu, dojci i plućima.

Ono što svakako treba izbegavati odnosno što manje i što ređe konzumirati su: crveno meso i meso pripremljeno na visokim temperaturama ili s grila. Prilikom pripreme mesa na visokim temperaturama dolazi do stvaranja kancerogenih spojeva koji su izuzetno opasni za naša creva.

BONUS VIDEO:

PUKAO AKVARIJUM OD MILION LITARA! Voda poplavila čitav tržni centar! (VIDEO)

(Espreso.co.rs / Novi.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.