NE, NE POSTOJI "LEK ZA SVE BOLESTI"
Ilustracija/Svedoci smo i sve većeg broja nadri lekara, Foto: Prentscren

PAZITE SE

NE, NE POSTOJI "LEK ZA SVE BOLESTI"

Uvek se prvo konsultujte sa vašim lekarom

Objavljeno: 18:02h

Svašta se može pročitati po internetu. Često se provlače i raznorazni tekstovi o alternativnom lečenju koji uglavnom nemaju uporište u nauci.

Jedan takav je i navodni "lek ruskog monaha za sve bolesti".

Spominje anonimni izvor koji govori o navodnom leku iz ruskog manastira Borovski, kao i doktor Ivan Pavlovič Neumivakin koji je veliki deo svoje karijere posvetio pseudonauci.

Lista recepata za koje je navedeno da leče sve izgleda ovako:

1) Soda bikarbona. Jednom dnevno treba razmutiti jednu ravnu kafenu kašičicu sode bikarbone u čašu vode i popiti. Ali, ovde se mora obratiti pažnja na to da je soda jestiva, odnosno, da ne sadrži aluminijum u sebi, tako da ju je najbolje kupiti u apoteci. Za početak nije loše krenuti sa manjom dozom, sa pola kašičice. Ovo bi najbolje bilo raditi uveče.

2) Hidrogen peroksid 3%. Tri do pet kapi ove supstance treba razmutiti u jednu čašu vode i popiti. To je najbolje raditi ujutru.

3) Zeleni čaj. Jednu šolju ovog čaja, koji je proglašen za najzdraviji napitak na svetu, treba popiti svakog dana.

4) Beli luk. Iako ga mnogi ne vole i izbegavaju da ga jedu zbog jakog mirisa, dobro je poznato da je on prirodni Penicilin. Dovoljan je jedan čen, koji treba iseckati na sitne kockice i ostaviti par minuta da se prosuši. Kako bi se izbegao neprijatan miris, ovako pripremljen luk se može umešati i u čašu jogurta ili kiselog mleka. Probali smo ovaj recept sa jogurtom, i tako konzumiran zaista ne ostavlja neprijatan miris za sobom. Rusi praktikuju da ga umešaju u jednu čašu vode i popiju, ali nama ta ideja nije zvučala naročito primamljivo.

5) Voda. O vodi ne mora mnogo da se priča, jasno je svima koliko je zdrava. Međutim, akcenat se ovde stavlja na sledeći parametar: pH vrednost. Idealna pH vrednost vode koju konzumirate treba da bude 7,42, ali moze ići do 8. Naime, baš takva pH vrednost je bazna, što je važno, kako se ne bi u organizmu stvarala kisela sredina, koja pogoduje razvoju raka.

Ni za jedan od ovih recepata ne postoje naučni dokazi da leče bolesti.

Uvek se prvo konsultujte sa vašim lekarom.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/putdozdravlja.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.