VODA I JEDNO VOĆE SU SAVRŠENA KOMBINACIJA ZA DETOKSIFIKACIJU JETRE: Ako pratite ovaj recept, bićete preporođeni!
Vašoj jetri godilo bi malo prolećnog čišćenja!, Foto: Profimedia

ISPROBAJTE!

VODA I JEDNO VOĆE SU SAVRŠENA KOMBINACIJA ZA DETOKSIFIKACIJU JETRE: Ako pratite ovaj recept, bićete preporođeni!

Vašoj jetri godilo bi malo prolećnog čišćenja

Objavljeno: 04.04.2019. 18:08h
  • 140

Često olako shvatamo brigu o jetri pa u sebe unosimo štetne tvari, poput npr. alkohola. Postoji čak i stanje poznato kao nealkoholna bolest jetre koje može biti uzrokovana konzumiranjem proizvoda s dodanim šećerom, prženom hranom, viškom soli i crvenim mesom.

Vašoj jetri godilo bi malo prolećnog čišćenja! Jedan od načina da se to učini jest konzumiranje vode s grožđicama. Kao i sveže grožđe, one su pune vlakana i antioksidanasa (bioflavonoidi i vitamin C) koji igraju ključnu ulogu u probavi i oslobađanju organizma od štetnih toksina i slobodnih radikala.

No, grožđice imaju gotovo triput veći antioksidativni kapacitet od crnog i belog grožđa, te su jedan od najbogatijih izvora antioksidansa od svih namirnica. Osim toga, hranjive stvari još su koncentrisanije kada se voće osuši.

A sa svim tim koncentrisanim hranjivim stvarima, stručnjaci su otkrili da je njihovo potapanje u vodu vrlo korisno. Kada se potope u vodu, te se stvari brže apsorbuju, povećavajući čak i sadržaj antioksidansa. Konzumiranje vode od grožđica povećava sposobnost grožđica da očiste jetru pa se one brzo kreću kroz probavni sistem te ga pune antioksidansima koji izbacuju toksine.

Priprema:

Temeljito očistite 150 grama grožđica. Zatim ih dodajte u 2 šoljice vode koje treba da kuvate 20 minuta. Ostavite ih u toj vodi preko noći. Ujutro procedite vodu i popijte je na prazan želudac. Činite to nekoliko dana i vaša će jetra biti očišćena od toksina te spremna da obavlja svoj veoma važan posao.

BONUS VIDEO:

Andrea Radulović o nasilniku Bošku Obradoviću!

(Espreso.rs / Hyat)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media