Ovo je uzrok većine spontanih pobačaja tokom prve trudnoće! (FOTO)

ŽELITE POTOMSTVO?

Ovo je uzrok većine spontanih pobačaja tokom prve trudnoće! (FOTO)

Nade za spečavanje spontanih su veće nakon ovog velikog istraživanja sprovedenog u Velikoj Britaniji
Objavljeno: 14:26h

Najveći strah mladih trudnica je potencijalni gubitak deteta, a u današnje vreme spontani pobačaji su sve češći, pogotovo tokom prve trudnoće. Nade za spečavanje spontanih pobačaja tokom prve trudnoće mnogo su veće nakon istraživanja u Velikoj Britaniji, kada je prvi put identifikovan uzrok. Ako baš ovako vodite ljubav, šanse da zatrudnite vam rastu! (FOTO) Istraživanje je otkrilo da je glavni uzkrok pobačaja nedostatak matičnih ćelija u sluzokoži materice, što uzrokuje da hiljade žena pati od periodičnih pobačaja. Smatra se da jedna od pet trudnoća završi kao pobačaj, dok se jednoj od 100 žena koje pokušavaju da zatrudne, ponavljaju pobačaji. ŽELITE TROJE DECE? Šokiraće vas do koje godine možete da ih rodite! (FOTO)

Istraživači sa Univerziteta u Varviku su utvrdili da je manjak matičnih ćelija verovatno uzrok ubrzanog starenja sluznice materice, što rezuktuje neuspehom kod nekih trudnoća. Jan Brosens, profesor za ginekologiju i akušerstvo je rekao: ‚‚Proučavali smo sluzokožu materice i otkrili da su pobačaji preodređeni još pre trudnoće, stoga je mnogo bitno posećivati ginekologa odmah nakon prvog seksualnog odnosa".
Siobaja Kvenbi, koautor studije sa Univerziteta u Varviku, i profesor akušerstva, rekao je da je bio pravi izazov razviti strategiju za povećanje funkcije matičnih ćelija u materici i stvoriti nove intervencije za poboljšanje sluznice materice.
(Espreso.co.rs / Izvor: klix.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.