OVO NIJEDAN GINEKOLOG NE ŽELI DA ZNATE JER JE BESPLATNO: Evo kako da uništite BAKTERIJE I GLJIVICE ODMAH
Ginekolog, Foto: Profimedia

SPAS

OVO NIJEDAN GINEKOLOG NE ŽELI DA ZNATE JER JE BESPLATNO: Evo kako da uništite BAKTERIJE I GLJIVICE ODMAH

Da bismo razumeli uzrok vaginitisa, važno je imati na umu da je vaša vagina dom mnogih različitih mikroorganizama (korisnih i patogenih)

Objavljeno: 15:23h

Svaka žena pre ili kasnije mora otići kod ginekologa sa simptomima za koje je neugodno govoriti. Crvenilo, genitalni svrbež, oticanje sluznice, bol u stomaku, sekret ružnog mirisa.

Vaginitis je upala sluznice vagine uzrokovane patogenim bakterijama ili gljivicama. Ova bo

lest pogađa oko trećinu žena.

Da bismo razumeli uzrok vaginitisa, važno je imati na umu da je vaša vagina dom mnogih različitih mikroorganizama (korisnih i patogenih).

Njihova ravnoteža zavisi od starosti, načina života, i funkciji jajnika žene. Sve te stvari utiču na sadržaj glikogena u vaginalnom zidu, koji je pretvoren u visokoj koncentraciji mlečne kiseline i sprečava širenje loših bakterija.

Alkalna okolina u vagini može uzrokovati različite bolesti. Upotreba antibiotika za lečenje ovog stanja može čak i pogoršati problem, što dovodi do širenja infekcija.

Lekovi i druge hemikalije mogu izazvati alergijske reakcije i preteranu suvoću.

Odlična vest je da postoje prirodni lijekovi koji normaliziraju mikrofloru vagine i eliminišu neželjene znakove vaginitisa.

Sirće

Pomešajte 2 kašike sirćeta sa 9% kiselosti sa 4 šoljice vrele vode. Isperite spoljne delove genitalija. Ponovite ovaj postupak svaki dan dok neugodni simptomi nestanu.

Čaj od kamilice

Kuvajte 4 šoljice vode i dodajte 2 kašike suvog cveća kamilice i kuvajte 5-10 minuta. Isperite i operite vaše genitalije ovim napitkom.

Sok od limuna

Otopiti 1 kašiku limunovog soka u 4 šoljice mlake vode. Tuširati se ovom smesom.

Kako bi se sprečile vaginalne infekcije koristite veš od prirodnih materijala, kao i za intimnu upotrebu blagih proizvoda za higijenu koji sadrže mlečnu kiselinu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Novi.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.