STAVILA JE KURKUMU OKO OČIJU: Samo 10 minuta kasnije se desilo NEŠTO NEVEROVATNO!
Ona se naširoko koristi zbog svojih lekovitih svojstava u obe, kineskoj i ayurvedskoj medicini za lečenje mnogih različitih zdravstvenih problema, od bolova do raka, Foto: Printscreen

NEĆETE VEROVATI!

STAVILA JE KURKUMU OKO OČIJU: Samo 10 minuta kasnije se desilo NEŠTO NEVEROVATNO!

Ona se naširoko koristi zbog svojih lekovitih svojstava u obe, kineskoj i ayurvedskoj medicini za lečenje mnogih različitih zdravstvenih problema, od bolova do raka

Objavljeno:

Kukurma ima posebno mesto u indijskoj kuhinji zbog svoje zlatne boje i iznenađujućeg ukusa, ali ono što je čini zaista posebnom je njena lekovitost.

Ona se naširoko koristi zbog svojih lekovitih svojstava u obe, kineskoj i ayurvedskoj medicini za lečenje mnogih različitih zdravstvenih problema, od bolova do raka.

Ono što čini ovaj začin tako posebnim su njegova anti-aging, anti-upalna i antioksidativna svojstva.

Aktivni spoj u kurkumi se zove kurkumin i on je temeljito proučavan tokom proteklih godina. On je vrlo koristan zbog svojih antiseptičkih, protivupalnih i antioksidativnih svojstava.

Osim kurkumina, kurkuma sadrži i druge hranjive stvari kao što su vitamini, minerali, kalcijum i vlakna. Najbolji deo u čitavoj priči je da je kurkuma netoksična i ne izaziva nikakve nuspojave. Stoga, ona je potpuno sigurna za upotrebu.

ZDRAVSTVENE PREDNOSTI KURKUME

1. Poboljšava raspoloženje

2. Kontrolira dijabetis

3. Detoksikacija jetre

4. Poboljšava probavu

5. Sprečava Alzhaimerovu bolest

6. Održava srce zdravim

7. Leči rane

8. Sprečava artritis i deluje kao prirodni ubica bolova

9. Sprečava rak

10. Čini kožu zdravijom i lepšom

Kurkuma je dobra u prevenciji pigmentacije kože i toniranju kože. Redovna upotreba kurkume na vašoj koži utiče na njenj sjaj.

RECEPTI Sve što treba da učinite je da pomešate prstohvat praha kurkume s pastom izrađenom od pola kašičice soka od limuna, kašičice soka od rajčice, te prstohvat brašna.

Nanesite smesu na tamne krugove oko očiju i pustite da odstoji 10 minuta. Ova smesa je jedna od najboljih prirodnih lekova za lečenje podočnjaka, i ima sposobnost da ih ukloni u bilo kojem trenutku.

Druga mogućnost je da koristite smesu izrađenu od kurkume u prahu i soka od ananasa. Neka smesa odstoji oko očiju tokom 10 minuta, a rezultat će biti svetla koža.

Jeste li čuli “Zlatno mleko”? Ovaj drevni jogijski lek je naširoko korišten za lečenje različitih zdravstvenih problema, uključujući i parazite, infekcije bubrega, gube, infekcije mehura, virusnih infekcija, proliva, groznica, prehlada, bolova u mišićima, bronhitisa, glavobolje i artritis.

RECEPT ZA “ZLATNO MLEKO” Sastojci:

1 čaša mleka ½ kašike ekstra devičanskog kokosovog ulja 1 kašika sirovog meda ½ kašike mlevene kurkume ¼ kašike sveže mlevenom crnog papra

Uputstva:

Prvo, zagrejte mleko i dodajte cimet. Zatim dodati kokosovo ulje, med, kurkumu, i papar.

Mešajte stalno dok se smesa ne zagreje do vrenja. Pobrinite se da ne dođe do vrenja.

Procedite i zlatno mleko je spremno!

Napomena: Preporučuje se da se promeša pre nego se popije, jer nisu svi od sastojaka topljivi.

BONUS VIDEO:

OGROMNI BIZON PREPREČIO PUT! Sada ova grdosija određuje saobraćajna pravila! (VIDEO)

(Espreso.co.rs / Islam u vremenu)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.