OVAJ PRAH UBIJA SVE BOLOVE U TELU: Morate ga imati u kući!
Uključen je u mnoštvo enzimskih reakcija, bitnih za mnoge životne procese, Foto: Profimedia

BITAN ZA ZDRAVLJE

OVAJ PRAH UBIJA SVE BOLOVE U TELU: Morate ga imati u kući!

Ako vas muče učestali bolovi u mišićima i zglobovima, koji su nastali usled iznenadne povećane aktivnosti, kao i suva koža, imamo rešenje za vas

Objavljeno:

U ljudskom telu magnezijum kao hemijski element ima veliku ulogu. Najviše je prisutan u zubima i kostima, čak 60 do 65 posto, dok je ostatak pohranjen u mišićima, ćelijama i krvi. Uključen je u mnoštvo enzimskih reakcija, bitnih za mnoge životne procese. Neke od tih funkcija su stvaranje belančevina, kao i stvaranje energije i njen prenos, skladno funkcionisanje nervnog, endokrinog i kardiovaskularnog sistema, jačina kostiju i zuba.

A ako vas muče učestali bolovi u mišićima i zglobovima, koji su nastali usled iznenadne povećane aktivnosti, kao i suva koža, imamo rešenje za vas. Isprobajte domaći losion od magnezijuma, odnosno ulje magnezijuma, koje može reštii sve te probleme u jednom potezu!

Kao što možda već znate, magnezijum je ključni mineral u ljudskom telu, koji je neophodan svim ćelijama, kako bi mogle pravilno da funkcionišu, piše HealthyDefiniton. Čak 300 hemijskih procesa u telu zahteva prisustvo magnezijuma, što znači da moramo da ga unosimo u dovoljnim količinama svakog dana.

Ovo su neke od funkcija magnezijuma u telu:

Popravlja zdravlje kostiju Reguliše nivo energije Pospešuje apsorpciju vitamina D iz sunca Ubrzava zarastanje rana Ublažava upale Stimuliše cirkulaciju Snižava rizik od dijabetesa

Osim ishrane, postoji još jedan način da unesete magnezijum u telo, i to prečicom – kroz kožu. Ovom metodom sigurno ćete zadovoljiti preporučeni dnevni unos (za žene 280-300 mg, za muškarce 270-400 mg), a za to vam je potrebna samo vruća voda i magnezijum hlorid.

Recept za domaći losion od magnezijuma (ulje)

Sastojci: 3 kašike vruće vode, pola šoljice magnezijum hlorida

Priprema i primena: Sve što treba da uradite jeste da pomešate vodu s ovim moćnim prahom i nanesete na kožu! Pomoću ovog losiona, možete se osloboditi bolova u kostima i mišićima – samo utrljajte losion na bolno mesto i sačekajte 2-3 minuta. Bićete oduševljeni rezultatom!

BONUS VIDEO: VETAR BACA KAMION KAO DA JE IGRAČKA! Ovakva scena nije viđena u holivudskim filmovima! (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Novi.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.