OVAJ TRIK ĆE ODMAH OTKLONITI BOL U UHU KOD DECE, A I KOD ODRASLIH! Potrebna vam je samo čarapa i malo morske soli
Trik otkanja bol u uhu, Foto: Printscreen/ Youtube/ Recycle ME Please

pogledajte!

OVAJ TRIK ĆE ODMAH OTKLONITI BOL U UHU KOD DECE, A I KOD ODRASLIH! Potrebna vam je samo čarapa i malo morske soli

Trik zlata vredan koji bi trebalo da isprobate jer je jednostavan, a veoma efikasan kod neprijatnih bolova u uhu!

Objavljeno: 15.03.2019. 10:48h
  • 3

Kada se radi odeci, infekcije uha su prosto neizbežne, ma koliko se trudili da ih izbegnemo. Bol u uhu je za decu veoma neugodan i može ih prilično razdražiti. Obično se javljaju u jednom uhu, ređe u oba, a bol je konstantan ili se javlja u prekidima.

Stručnjaci su procenili da se kod oko tri od četiri bebe razvije neka vrsta infekcije uha. One nastaju tako što se tečnost u srednjem uhu nakupi i uzrokuje razvoj upale.

Kada je u pitanju smanjenje bola da bi se što pre pomoglo detetu, lekovi svakako pomažu, ali to obično ne bude dovoljno. Kada vaše dete oseća bol u ušima, zagrejana so može biti najbolja moguća stvar koja će mu pomoći. Ovaj trik može da ublaži većinu bolova ušiju u kratkom roku čime će dati vremena ostalim sredstvima da počnu da deluju.

Takođe treba imati na umu da se ovaj trik može koristiti i kod odraslih. Iako je prilično jednostavan, on je takođe prilično efikasan. Sve što vam je potrebno je: 1 dugačka pamučna čarapa, 2 šoljice krupne morske soli, zagrejana površina (ringla, rerna) i jedan tiganj.

Uputstvo:

Sipajte morsku so u čarapu i zavežite je na vrhu da so ne bi ispadala. Uključite rernu na nisku ili umerenu temperaturu i stavite tiganj da se zagreje pre nego što u njega stavite čarapu. Motrite na nju dok se greje kako biste se uverili da se so unutar čarape lepo zagrejala. Kada čarapa postane topla, ne vrela, vreme je da se koristi. Prvo je isprobajte na sebi kako biste proverili da nije prevruća za vaše dete i tek onda je prislonite na detetovo bolno uho. Neka tu odstoji neko vreme dok se dete ne umiri. Možete ponoviti ovaj proces i spremiti više komada ukoliko je u pitanju infekcija oba uha.

Iako zvuči prilično jednostavno, ovaj trik stvarno čini čuda. On izvlači tečnost iz uha koja stvara problem i otklanja neprijatnost i bol u uhu. Svakako, ništa vas ne košta da pokušate jer su nekada najjednostavnije stvari zapravo i najefikasnije!

Bonus video:

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media