SVAKA DRUGA OSOBA BOLUJE OD OVOGA: Ako vam je koža nadlaktice HRAPAVA, ovaj sastojak u HRANI VAM SMETA
Hrapava koža nadlaktice, Foto: Printscreen

OTKRIVAMO!

SVAKA DRUGA OSOBA BOLUJE OD OVOGA: Ako vam je koža nadlaktice HRAPAVA, ovaj sastojak u HRANI VAM SMETA

Osim toga, možete doživeti mnogo drugih simptoma poput nadutosti stomaka, zatvora, proliva...

Objavljeno:

Možda ljudi nisu najbolje upućeni u to šta se može desiti ako previše konzumiraju hranu koja sadrži gluten. To se zove nepodnošenje glutena, koja dolazi s nekim ozbiljnim nuspojavama.

Na primer, na telu osobe koja pati od netolerancije glutena pojavljuje se kao hrapava koža na prednjem delu ruku. To znači da vaš probavni sistem radi loše i ne apsorbuje onoliko koliko treba, ukazujući na nedostatak vitamina A.

Osim toga, možete doživeti mnogo drugih simptoma poput nadutosti stomaka, zatvora, proliva,… Osećaćete se iscrpljeno nakon konzumiranja proizvoda koji sadrži veliku količinu glutena, imat ćete nepodnošljive glavobolje i sl.

U najgorem slučaju, postoji mogućnost od neplodnosti, PMS i stvaranje policističnih jajnika. Bol ili upala u kolenima i ostalim zglobovima, neravnoteža u raspoloženju i drugi neurološki simptomi mogu biti znak da vam gluten uopšte ne prija.

Ovi simptomi često mogu insinuirati i nešto drugo, ali zato je važno da prvo odete na pregled i ustanovite da li vam prija gluten ili je reč o drugim bolestima.

BONUS VIDEO:

KURIR NA LICU MESTA! DRŽAVNI VRH STIGAO OVOG JUTRA SA PATRIJARHOM SPC O KOSOVU (KURIR TV)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.