ISPRAVKA: Napitak od čija semenki, limuna, meda i vode ne možda da "skine salo"
Napitak sa čia semenom, Foto: Printscreen

ispravka

ISPRAVKA: Napitak od čija semenki, limuna, meda i vode ne možda da "skine salo"

Ispravka

Objavljeno: 17:00h

Portal Espreso je datuma 06.03.2019. godine objavio vest pod naslovom "PIJE SE 7 DANA, A SKIDA 80 ODSTO SALA SA STOMAKA: Ako ga uzimate na OVAJ NAČIN, OSUŠIĆETE SE! (RECEPT)" koji je u sebi sadržao netačne informacije.

Na osnovu analize fekt-ček portala "Raskrinkavanje.ba" sporni delovi teksta su izmenjeni ili uklonjeni, a promenjen je i njegov naslov.

Kompletnu analizu pogledajte ovde.

Naime, naš portal je preneo netačne tvrdnje da se konzumiranjem napitka od čia semenki, meda, limunovog soka i vode može smršati i da je uz pomoć njega moguće skinuti 80 odsto sala. Takve tvrdnje nisu tačne.

Ne postoje naučni dokazi da se od takog ili sličnog napitka mršavi.

Mršavljenje funkcioniše na vrlo jednostavan način – potrebno je kroz fizičku aktivnost potrošiti više kalorija nego što unosimo kroz ishranu. Na težinu može uticati više faktora: geni, hormoni, ishrana i stil života, ali i zdravstveni problemi. Ipak, princip mršavljenja načelno ostaje isti, piše Raskrinkavanje.ba u svojoj analizi.

Vrlo brzo mršavljenje jeste moguće uz određene ekstremne dijete, ali nije preporučljivo. Naime, nedovoljan unos nutrijenata i kalorija koje omogućava takvo brzo gubljenje telesne mase može uzrokovati i razne zdravstvene probleme, poput gubitka mišića, usporavanja metabolizma, kamenja u žuči, nutricionih deficijencija, koje mogu dovesti do vrtoglavice, gubitka kose, slabljenja kostiju i slično - stoji u analizi fekt čekera.

Portal Espreso se ovim putem izvinjava svojim čitaocima.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.