PREPUNA SU BAKTERIJA: Ova PIĆA u kafiću nikada nemojte da NARUČUJETE!
Jedno istraživanje je pokazalo da u piću koje svi naručujemo krije najviše bakterija, a to je čaša vode ili gazirani sok ​​​​​​​sa kriškom limuna., Foto: Beta / Dragan Gojić

ŠOKIRAĆETE SE!

PREPUNA SU BAKTERIJA: Ova PIĆA u kafiću nikada nemojte da NARUČUJETE!

Svi verujemo da su objekti za jelo i piće u kojima često provodimo vreme čisti, međutima ne možemo uvek da budemo sigurni da je sve što tamo konzumiramo bez bakterija

Objavljeno: 04.03.2019. 20:09h
  • 1

Ovime ne želimo da kažemo da sledeći put kada sednete u kafić treba da ponesete sopstvena higijenska sredstva, već jednostavno treba da naučite koja pića nikako ne treba da naručujete kako biste izbegli rizičan kontakt sa bakterijama.

Jedno istraživanje je pokazalo da u piću koje svi naručujemo krije najviše bakterija, a to je čaša vode ili gazirani sok sa kriškom limuna.

Istaživači su testirali 76 krišaka limuna iz 21 restorana i otkrili su da je 70 %, odnosno 53 kriški zaraženo bakterijama.

Iako ovo nije najobuhvatnije istraživanje na ovu temu i sami možete da primetite da je kriška limuna koju dobijate u čaši već unapred isečena, a da se te voćkice drže u plastičnim posudama na sobnoj temperaturi što je idelano okruženje za bakterije.

Istraživanje nije jasno otkrilo izvor ovih bakterija, ali je otkrilo da ove bakterije ne mogu da prežive i raznožavaju se u alkoholnim pićima.

BONUS VIDEO:

SRPSKA GRAĐEVINSKA STRAVA: Radnici bez zaštite hodaju na skelama smrti na Novom Beogradu (KURIR TV)

(Espreso.rs )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media