ASPIRIN I AKNE: Ovo je prava istina
Sa ovim pilingom možete ukloniti sve mrtve ćelije sa kože, Foto: Novi.ba

istina

ASPIRIN I AKNE: Ovo je prava istina

Neke kliničke studije pokazale su da aspirin, ako se nanosi topikalno može pomoći s upalama, ali nema studija koje su rađene, a ticale su direktno delovanja na akne

Objavljeno: 13:48h

Godinama se po internetu govori o delovanju aspirina na kožu, ali nema dokaza da aspirin deluje na akne ako se utrljava u kožu.

Međutim, kako piše Healthline, nema dokaza o tome da aspirin ima protivupalna svojstva ako se topikalno (utrljavanjem na kožu) koristi za lečenje akni. Jedna mala studija u kojoj su učestvovale 24 osobe koje su patile od upala nastalih zbog histamina pokazala je da topikalno nanošenje aspirina može smanjiti neke simptome, ali ne i svrab koji dolazi s takvom vrstom upale. Ova studija nije se bavila delovanjem aspirina na lezije uzrokovane aknama. Američka dermatološka akademija (AAD) preporučuje da se aspirin koristi oralno za lečenje problema poput opeklina od sunca.

Neke kliničke studije pokazale su da aspirin, ako se nanosi topikalno može pomoći s upalama, ali nema studija koje su rađene, a ticale su direktno delovanja na akne.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/novi.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.