Kako ovo može da bude neprijatno! 6 neobičnih razloga zbog kojih nastaje loš zadah (FOTO)

KAD OTVORITE USTA

Kako ovo može da bude neprijatno! 6 neobičnih razloga zbog kojih nastaje loš zadah (FOTO)

To su svakodnevne stvari a niste ni pretpostavljali da su one odgovorne za loš ukus u ustima, i za neugodan dah
Objavljeno: 09:16h

Ponekad se probudite sa neprijatnim ukusom u ustima i jako lošim zadahom. ponekad se to dešava prirodno i vi na to ne možete uticati na primer kada pijete lekove ili imate menstruaciju. Mučite muku sa zadahom iz usta? Ovaj napitak će rešiti sve vaše probleme! (FOTO) Ponekad možete i da sprečite taj osećaj tako što ćete da izbegavate ove stvari. 1. Suva usta Svi ste čuli za loš jutarnji zadah, posebno ako se spavate sa otvorenim ustima.Slično dejstvo ima i previše pričanja. Uglavnom, loš zadah dolazi od bakterija u ustima koje razgrađuju hranu i stvaraju veze sumpora intenzivnog mirisa. Toj bakteriji odgovara suvoća usta koja se povećava prilikom dugotrajnog pričanja. Često ispijanje vode ili žvakkanje žvake podstiču pljuvačku i donekle rešavaju problem.

2. Plak na zubima i jeziku Mnogi su svesni stvaranja plaka u ustima i redovno četkaju zube i koriste zubni konac kako da bi sprečili nastajanje kamenca i zubnih naslaga. Isto tako nisu svesni da se plak stvara i na zadnjem delu jezika.
3. Gladovanje Stručnjaci su otkrili da je zadah bolji ako ste nedavno konzumirali hranu a lošiji ako je je dugačak period od trenutka kada ste zadnji puta jeli. Pljuvačka koju proizvodite kada počnemte da žvaćete, zajedno sa činom gutanja, pomaže da uklonite neke od bakterija koje proizvode loš miris sa zadnje strane vašeg jezika.
4. Korišćenje lekova Postoji veliki broj lekova koji isušuju usta i zhato stvaraju loš zadah. Lekovi protiv depresije i anksioznosti, likovi za opuštanje mišića, antihistaminici, lekovi protiv bolova i dekongestivi su najčešći krivci za loš zadah.
5. Taloženje bakterija na krajnicima Krajnici su prva linija obrane prilikom jupale grla. Oni su zamka za loše bakterije koje ste uneli u organizam. Ponekad se čestice i bakterije mogu skupljati na krajnicima i stvoriti male skupine pod nazivom tonziloliti. Tonziloliti stvaraju neugodan miris u ustima, a stomatolog u pojedinim situacijama može da ukloni tvrdokorne nakupine.
6. Menstrualni ciklus Nije jasan razlog ali postoje dokazi da žene tokom menstruacije ili na početku menstruacije imaju lošiji zadah. Stručnjaci navode da je moguće da hormonske promene u toj fazi menstrualnog ciklusa uzrokuju suva usta i loš zadah. Krvarenje desni takođe može doprinijeti lošem zadahu iz usta.
(Espreso.co.rs / Izvor: zdravakrava.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.