JETRA VAM JE PUNA OTROVA! Ovako vas telo upozorava na TEŠKA OBOLJENJA
Ilustracija, Foto: Profimedia

SIMPTOMI

JETRA VAM JE PUNA OTROVA! Ovako vas telo upozorava na TEŠKA OBOLJENJA

Sve to može da bude pokazatelj da vam je jetra puna toksina i da morate što pre da kontaktirate lekara

Objavljeno:

Simptomi nekih bolesti mogu da se manifestuju mnogo ranije nego što mislite, a neka od oboljenja jetre jasno pokazuju da se nešto dešava sa vašim zdravljem i to nikako ne smete da previdite.

Osećate li bol u stomaku, mučninu i koža vam je žućkaste boje? Sve to može da bude pokazatelj da vam je jetra puna toksina i da morate što pre da kontaktirate lekara.

Bolest jetre je jedan od najčešćih uzroka smrti danas. Uticaj toksina iz našeg okruženja, neadekvatna ishrane, nedostatak vežbanja, upotreba droge i alkohola i slično, vodi do oštećenja i lošeg funkcionisanja jetre, bolesti pa čak i smrti.

Jetra je veoma važan organ u našem telu i štiti nas od oštećenja takošto radi kao filter krvi i odtranjivač toksina iz našeg krvotoka. Dobra funkcija jetre je presudna za dobro zdravlje. Ovo su samo neki od simptoma bolesti jetre koje ne smete da pustite da “samo prođu”.

foto: Thinkstock

Bol u stomaku

Bol u gornjem desnom delu abdomena odmah ispod rebara je možda simptom ciroze. To je stanje koje se javlja kada jetra ne funkcioniše duži vremenski period. Bol dolazi i prolazi, a može da bude užasno jak.

Povraćanje

Kada jetra ne radi kako treba stalno vam je muka i čak i povraćate. Stomačne tegobe su rani znak da nešto nije ok sa jetrom, jer kada ona ne radi dobro u eliminaciju otrova uključuje se digestivni trakt.

Žuta koža

Kada jetra ne radi kako treba onda se ne može rešiti žuči. Kao posledica toga dolazi do nagomilavanja bilirubina u krvotoku koji izaziva žutu boju kože i očiju. Bilirubin kje braon-žuti pigment koji ima ulogu da pomaže u varenju hrane.

Umor

Ako ste konstantno umorni, čak i tokom aktivnosti koje ne zahtevaju mnogo energije, onda je to upozorenje da jetra ne radi dobro. Veliki umor može da bude znak nedostatka kiseonika u telu i posledica nagomilavanja žuči.

Problemi sa mišićima

Bol u mišićima i zglobovima, i pojava modrica kao i otok anogu, ne sme da prođe nezapaženo. Oštećena jetra proizvodi manj eproteina koji su potrebni za efikasan protok krvi. Bez toga, po koži se lakše stvaraju modrice.

Promena boje telsnih tečnosti

Ako vam je urim tamniji i stolica svetlija ili bela, ovo može da ukazuje na problem sa jetrom. Ukoliko osećate bilo koji od ovih simptoma, javite se obavezno vašem lekaru.

Bonus video

EVO ZBOG ČEGA MUŠKARCI NE TREBAJU DA VEŽBAJU! Kraj klipa će vam sve objasniti!

(Espreso.co.rs/ theepochtimes.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.