IZUMEO GRUDNJAK KOJI OTKRIVA RAK DOJKE! ON je zaslužan za revolucionarni izum, koji će se uskro naći u prodaji!
ko grudnjak uoči promjene on će, putem mobitnog, obavestiti vlasnicu, Foto: TomoNewsUS/youtube/printscreen

bravo

IZUMEO GRUDNJAK KOJI OTKRIVA RAK DOJKE! ON je zaslužan za revolucionarni izum, koji će se uskro naći u prodaji!

Ovaj izum podržali su brojni nučnici

Objavljeno: 18:19h

Džilijan Rios Kantu (19) Meksikanac koji se 2017., zahvaljujući revolucionarnom izumu, našao u centru pažnje. On je naime izumeo grudnjak koji može otkriti rak dojke i to u ranoj fazi. Proizvod je nazvao EVA te se on sastoji od 200 biosenzora, koji beleže temperaturu, oblik i težinu grudi.

Naime, zbog povećanog protoka krvi, tumori menjaju temperaturu tela. Ako grudnjak uoči promjene on će, putem mobitnog, obavestiti vlasnicu, a dovoljno ga je nositi oko sat vremena nedeljno.

Grudnjak će uskoro konačno doći u prodaju, a na službenim stranicama se već uzimaju prednarudžbe. Cena ovog fantastičnog izuma, koji bi potencijalno mogao spasiti milione života, još nije poznata. Ovaj izum podržali su brojni nučnici, a Džilijanova firma Higia Technologies, koju je osnovao zajedno s tri prijatelja završila je i na Forbesovoj listi kao jedna od 30 najmoćnijih kompanija.Na uspehu mu je, putem društvenih mreža čestitao i tadašnji meksički predsednik Enrique Pena Nieto.

Karcinom sve češće pogađa mlade žene

S 13 godina mojoj su majci otkrili rak dojke. Uspela je da preživi te je imala dvostruku mastektomiju. Celi taj proces na njoj je ostavio emocionalne i fizičke ožiljke. To me je potaknulo da nešto napravim. Uveren sam da, zahvaljujući ovom grudnjaku, žene neće morati prolaziti kroz istu agoniju koju je moja majka prošla, ispričao je Džilijan.

Ako se tumor otkrije na vreme (veličine do 1 cm), izlečiv je u 98 posto slučajeva dok je 5 godišnje preživljavanje kod uznapredovalog stadijuma bolesti od 35-75 posto.

Naravno da je za prognozu bolesti osim veličine bitna i vrsta karcinoma, stupanj njegove zloćudnosti (gradus), proširenost u pazušne limfne čvorove, hormonski status i HER-2 status. Svi navedeni parametri važni su i za vrstu lečenja nakon hirurškog zahvata.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/novi.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.