OLJUŠTITE KROMPIR, ISECITE GA NA KOLUTOVE I STAVITE U ČARAPE: Ovo je samo jedan od načina da snizite TEMPERATURU
Efikasno rešenje za snižavanje povišene temperature, Foto: Profimedia

PROBAJTE!

OLJUŠTITE KROMPIR, ISECITE GA NA KOLUTOVE I STAVITE U ČARAPE: Ovo je samo jedan od načina da snizite TEMPERATURU

Kod odraslih osoba ako je temperatura prešla 40 stepeni C treba se hitno javiti lekaru

Objavljeno:

Visoka temperatura je način na koji telo govori da nešto nije u redu. Temperatura raste jer telo pokušava da se bori protiv virusa, bakterija ili neke druge tegobe. Visoka temperatura je ona koja prelazi 37 stepeni C.

Kod odraslih osoba ako je temperatura prešla 40 stepeni C treba se hitno javiti lekaru.

Voda - treba piti puno vode jer ona zamenjuje izgubljenu vodu i pomaže u hlađenju organizma.

Tuširanje - ne treba se tuširati hladnom, nego mlakom vodom. Počnite s vodom od 36 stepeni i lagano spuštajte temperaturu vode dok ne dođete na jedva podnošljivu mlaku.

Sokovi - antioksidansi i vitamini koji se nalaze u voću i povrću jačaju imunitet i pomažu telu da se bori protiv temperature. Šoljica soka od kajsije pomešana sa kašikom meda uspešno snižava temperaturu. Ovaj sok treba piti rashlađen. Sok od cvekle i jabuke takođe je odličan u snižavanju temperature. Pomaže i sok od grejpa. Razredite pola čaše soka od sveže isceđenog grejpa s istom količinom vode i popijte. Ako nemate grejp možete ga zameniti pomorandžom.

Prirodni sokovi su odličan izbor u snižavanju povišene temperature
Prirodni sokovi su odličan izbor u snižavanju povišene temperature foto: Profimedia

Krompir - oljuštite krompir, isecite ga na kolutove i stavte u čarape tako da prekrivaju tabane. Poznato je da krompir izvlači temperaturu iz tela.

Obloge - hladne obloge pomažu kod povišene temperature. Nakon što se zagreju, odmah ih zamenite novim.

Obloga od sirćeta - u posudu sipajte 500 ml vode i dodajte kašiku prirodnog jabukovog sirćeta. Umočite mali peškir ili mekano laneno ili pamučno platno, iscedite ga i stavite na stopala, ruke i čelo. Oblogu ostavite na telu sve dok se ne ugreje do temperature tela.

Sveži kupus - napravite obloge od listova svežeg kupusa i stavite ih na leđa i grudi. Mirujte u ležećem položaju i temperatura će pasti.

Supa - svaka supa rashlađena do mlake temperature pomaže u skidanju temperature, a i hidrira organizam. Za još bolji učinak, dodajte bosiljak i ubrzajte proces lečenja. Čili - osim što je ukusna, ljuta hrana pomaže i kod snižavanja temperature. Hrana koja sadrži čili ili kajensku papriku izaziva znojenje, koje je prirodan mehanizam hlađenja tela.

Masiranje rakijom - od alkohola možete upotrebiti i neku od ljutih domaćih rakija i njome masirati pulsna mesta na telu kao što su zglobovi, iznad dlanova, prijevoji na podlakticama i jamice iza kolena. Izmasirajte i površinu dlanova i stopala. Alkohol 'izvlači' temperaturu iz organizma. BONUS VIDEO: PRESLATKI BUCKASTI KUČIĆI PREKRILI GAZDU, SAMO MU GLAVA VIRI! Da li uspevate da ih prebrojite? (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Miss7zdrava.24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.