SUMNJALI SU NA RAK, PA JOJ IZVADILI DVA ORGANA: Zbog kobne greške lekara, IZGUBILA JE ŽIVOT (FOTO)
Linda Volej, Foto: Printscreen/facebook

TRAGIČNA SUDBINA

SUMNJALI SU NA RAK, PA JOJ IZVADILI DVA ORGANA: Zbog kobne greške lekara, IZGUBILA JE ŽIVOT (FOTO)

Biopsijom je utvrđeno da u ni u jednom njenom organu nije bilo nikakvog zloćudnog tumora

Objavljeno:

Linda Volej (73) iz Kolorada je umrla u petak od zastoja srca nakon što su joj pre pet meseci, zbog pogrešne dijagnoze, lekari izvadili oba bubrega.

U trenutku smrti bila je na spisku za transplantaciju jer su joj prošle godine u tamošnjoj bolnici "University of Colorado Hospital" dijagnostikovali "najverovatnije rak na bubrezima", nakon čega su joj oba i uklonili.

Ipak, kako sada izveštavaju mediji, biopsijom je utvrđeno da u ni u jednom njenom organu nije bilo nikakvog zloćudnog tumora. To su shvatili i njeni lekari, ali tek nakon biopsije koju su uradili posle operacije odstranjivanja bubrega.

Naravno, bubrezi se ne mogu vratiti pa je Linda tri dana u nedelji prolazila kroz mukotrpnu dijalizu koja joj je, kako je rekla, život okrenula "naopačke".

Nakon što je prošle godine angažovala advokata i tužila bolnicu zbog njihove greške, rekla je da joj "duguju bubreg". Inače, bubrezi su nužni za odvođenje štetnih materija iz krvi i za proizvodnju urina. Čovek može preživeti bez jednog, ali kad nema ni jedan mora da se "prikopča na infuziju" kojom se zapravo čisti i filtrira krv, a što je inače funkcija tih organa.

Inače, transplantaciju teško izdrži i potpuno zdrava osoba, a svakog nakon nje čeka doživotno uzimanje lekova. U proseku se na nju čeka između sedam i deset godina, a stariji ljudi retko kad i dođu na vrh liste.

- Život mi se potpuno promenio, dijaliza je robovanje, bez obzira koliko ste se na nju navikli - rekla je Linda u intervjuu za FOX31 prošle godine nakon kobne operacije, nakon koje joj navodno nije odmah bilo dovoljno dobro da bi uopšte mogli da je stave na listu za transplantaciju.

Kad je u novembru prošle godine odlučila da podeli svoju priču, Linda je rekla da se nada da će dobiti bubreg i da će njena priča inspirisati lekare da dvaput provere dijagnozu pre nego deluju. Dodala je i da kad idete u bolnicu možete se samo, kao ona, pouzdati u doktore da će "uraditi svoj posao i nadati se da će sve biti u redu".

BONUS VIDEO: EH TE NESTAŠNE I SVOJEGLAVE MAČKE: Kad zamisle nešto da urade, ništa ih ne može sprečiti u tome! Ni metar snega im nije prepreka! (VIDEO)

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.