CEO ŽIVOT SECKAMO CRNI LUK POGREŠNO: Najpoznatiji kuvar na svetu otkrio je VRHUNSKU CAKU koja ću te obožavati!
Crni luk, Foto: Pixabay

morate da probate!

CEO ŽIVOT SECKAMO CRNI LUK POGREŠNO: Najpoznatiji kuvar na svetu otkrio je VRHUNSKU CAKU koja ću te obožavati!

Navikli smo da u startu glavici luka odstranimo koren, a upravo nam to otežava posao na svim nivoima

Objavljeno:

Crni luk je neophodan u našim specijalitetima - čini se da je svako kuvano jelo gotovo bezukusno bez njega. Upravo zato, često posežemo za njim, ali seckanje istog nikada nije prijatna stvar.

Ne samo što nam uglavnom suze oči dok pripremamo ovo povrće, već je i vrlo teško iseckati ga na komadiće, a da nam oni ne "beže" i da luk ostane na dasci za sečenje bez "pomeranja".

No, sve ovo dešava se jer seckamo luk na pogrešan način. Navikli smo da u startu glavici luka odstranimo koren, a upravo nam to otežava posao na svim nivoima.

Čuveni britanski kuvar Gordon Remzi otkrio je kako se pravilno secka luk i videćete da je ova metoda zaista mnogo praktičnija. On savetuje da obavezno ostavite luk sa korenom, bar dok ne završite sa seckanjem, jer će u suprotnom početi da ispušta sokove, a baš će to izmamiti suze, piše Blic žena.

Potom je važno da koristite oštar i veliki nož, a onda i da prepolovite luk. Polovinu glavice držite sa tri prsta, tako da srednji bude napred. Počnite da sečete usko i vertikalno, ali ne do korena, a potom dva puta zarežite vodoravno. Onda počnite da seckate lepo i čvrsto sve do kraja, baš kako je prikazano i na video snimku.

Daleko je lakše, zar ne?

BONUS VIDEO: VAMPIRI OPSEDAJU ESPRESO!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.