NIPOŠTO NE IGNORIŠITE OVU IZRASLINU IZA UHA: Ona ukazuje na nešto što bi vam moglo stvoriti PAKAO OD ŽIVOTA!
Ispitajte da li je ovakva grudvica kancerogena!, Foto: Printscreen / Youtube

otkrivamo

NIPOŠTO NE IGNORIŠITE OVU IZRASLINU IZA UHA: Ona ukazuje na nešto što bi vam moglo stvoriti PAKAO OD ŽIVOTA!

Grudvice na vratu ili ispod uha može da bude simptom nazofaringealnog karcinoma, koji se proširio na limfne ćelije na vratu. Izrasline u ovom slučaju uopšte nisu bolne

Objavljeno:

Grudvica na vratu ili iza uha je veoma česta pojava kod ljudi, ali uglavnom se na to ne obraća pažnja. Ipak, ova pojava nije nimalo bezazlena.

Mnogi ljudi ne daju važnost grudvicama ili malim izraslinama na vratu, odnosno iza uha. Iako mislite da je u pitanju samo masno tkivo, trebalo bi da proverite sa lekarom, jer nekada su one simptom čak i za teške bolesti.

Evo šta treba da proverite ako imate ovakvu grudvicu.

Ispitajte da li je kancerogeno.

Grudvice na vratu ili ispod uha može da bude simptom nazofaringealnog karcinoma, koji se proširio na limfne ćelije na vratu. Izrasline u ovom slučaju uopšte nisu bolne. Ostali simptomi nazofaringealnog karcinoma su zapušenje ušiju, krvi iz nosa ili njegovo začepljenje, zamagljen vid, glavobolje, pa čak i bol lica.

Grudvice iza uha mogu da budu znak i mnogih drugih karcinoma, a samo jedan od njih je rak kože. Ispitajte limfni sistem.

Kada vam je iz bilo kog razloga narušen rad limfnog sistema, mogu se pojaviti grudvice na vratu, a najčešće ispod vilice. Možda patite od limfadenopatije, odnosno zakrčenja limfnog sistema. Izrasline se zbog ove bolesti mogu javiti i na drugim delovima tela, a najčešće liče na prave čireve.

Otoci ovakve vrste zahtevaju hitan pregled lekara i pravovremenu terapiju, da se bolest ne bi širila i ugrozila vam život.

Ispitajte da li imate infekciju.

Svaka izraslina na telu može da bude posledica neke veće infekcije u tijelu, a na tom mestu je samo eskalirala. Potrebno je da date svoju krv na analizu i da utvrdite koliki vam je CRP, jer je on pokazatelj upalnih procesa u telu.

Infekcije mogu da eskaliraju u mastoiditis.

Ispitajte da li imate cistu.

Zapušenje lojne žlezde može da se pretvori u pravu cistu i onda imate ozbiljan zdravstveni problem. Ako je ovo u pitanju trebalo bi da osećate svrab kao da imate bubuljicu.

Neophodno je da ovakvu grudvicu odstranite da se ne bi pretvorila u leglo patogenih bakterija ili prerasla u neku ozbiljnu bolest.

BONUS VIDEO:

KAD GA ŽENA BUDE ČULA NAPRAVIĆE LOM! Ša spremio PANCIR protiv rafala: Uputio joj ŠOK PORUKU, Dragana Mitar slušala sve pognute glave!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.