BELI LUK I MED: Jesu zdravi, ali ih ne treba koristiti kao lek, uvek prvo kod lekara
Beli luk i med, Foto: Profimedia

zdravlje

BELI LUK I MED: Jesu zdravi, ali ih ne treba koristiti kao lek, uvek prvo kod lekara

Zbog toga ovu mešavinu ne bi trebalo koristiti kao lek

Objavljeno: 17:20h

Na internetu se često mogu naći recepti za domaće eliksire koji navodno deluju tako što mogu "preporode ceo organizam" i "leče bolesti", a česte su kombinacije koje sadrže beli luk, limun ili med.

One se u raznim kombinacijama smatraju za lek, iako ne postoje studije koje podržavaju takve tvrdnju, iako nema sumnje da su zdrave namirnice.

Zbog toga ovu mešavinu ne bi trebalo koristiti kao lek, niti kao zamenu za terapiju koju je propisao doktor, a u svakom slučaju nijedan "narodni lek" ne biste smeli da koristite bez konsultacije sa svojim izabranim lekarom.

Sada se najverovatnije pitate zašto je potrebno jesti beli luk na prazan stomak.To je zato što se na taj način lakše prerađuju i upijaju svi hranljivi sastojci koje ova namirnica ima da ponudi.

Takođe dobar način da konzumirate beli luk je da ga umešate sa medom. Uzmite 2-3 čena belog luka i sitno ih iseckajte. Zatim dodajte supenu kašiku meda i dobro izmešajte. Konzumrajte ovu mešavinu svakodnevno i osećaćete se sveže i odmornije za samo nedelju dana.

Dok pravite ovaj tonik nosite rukavice ukoliko imate osetljivu kožu i pazite da ne trljate oči jer neka od ovih prirodnih ulja mogu prouzrokovati osip i peckanje kože. Sve što treba da uradite jeste:

Sastojci:

  • polovina crnog luka – krupno iseckati
  • 5 čena belog luka – krupno iseckati
  • 2 crvene čili papričice – krupno iseckati
  • 1 kašika đumbira – krupno iseckati
  • sok jednog limuna
  • jabukovo sirće (mora biti organsko, nefiltrirano i sirovo)

BONUS VIDEO: USPEŠNIJI OD ČITAVE POLICIJE! Jurio lopova zbog pakle cigareta, ispostavilo se da je uhvatio ozbiljnog prestupnika! (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Balkanexpress.live)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.