ČESTO KORISTITE TUĐE SLUŠALICE? Posle ovoga, razmislićete DVAPUT!
Nije higijenski pozajmljivati slušalice, Foto: Profimedia

DOBRA ILI LOŠA ODLUKA?

ČESTO KORISTITE TUĐE SLUŠALICE? Posle ovoga, razmislićete DVAPUT!

Po vaše zdravlje je opasno ako slušate preglasnu muziku preko slušalica

Objavljeno:

Poprilično je iritirajuća stvar kada vam trebaju slušalice, a shvatite da ste svoje zaboravili.

Bilo da ste na poslu, na predavanjima, kongresu i sl., da li ste ikada pitali nekoga da vam pozajmi slušalice ili ste jednostavno uzeli nečije kada su vam ponudili? I da li ste se pritom zapitali da li je to dobra odluka?

Koža svakog čoveka je prekrivena mikrobima, većina njih je "neutralna" i bezopasna. Ista je stvar i s ušima. Mikrobi iz ušiju prenose se i na slušalice, piše PushDoctor.co.uk.

Osim mikroba koji se mogu preneti preko slušalica, još jedna stvar koja može odbiti od ideje pozajmljivanja tuđih slušalica je činjenica da se na slušalice lako prenese i "ušni vosak".

"Bakterije koje se nalaze u ušima i prenose preko slušalica najčešće su bezopasne, ali ne znate da li ste posebno osetljivi na neku bakteriju koju možete "dobiti" na ovakav način, a koja onda može kod vas izazvati određene zdravstvene probleme poput infekcije, iako je rizik zaista mali za takav scenaro, objasnila je dr Prudens Knajt.

Veći je rizik za vaše zdravlje ako slušate preglasnu muziku preko slušalica, zaključila je. BONUS VIDEO: OTVORIO FIOKU I ČUO ZLOKOBNO ZUJANJE! Zavirio je dole i OSTAO SKAMENJEN! (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.