IMATE NESANICU? Ovi trikovi će vam pomoći da zaspite za 10 SEKUNDI!
Ako vas muči nesanica, probajte ove metode!, Foto: Profimedia

IDI, IDI, NESANICE

IMATE NESANICU? Ovi trikovi će vam pomoći da zaspite za 10 SEKUNDI!

Koristeći ovu metode trebalo bi da zaspite u roku od najviše 2 minuta.

Objavljeno:

Većina judi nekad se u životu borila s nesanicom, ali postoje neki trikovi koji vam mogu pomoći da zaspite u roku od nekoliko sekundi ili minuta.

BrightSide je napravio listu od tri trika uz koje bi trebalo da zaspite u roku od 10, 60 ili 120 sekundi.

10 sekundi

Zatvorite i opustite oči, opustite celo lice, dišite duboko i sporo. Opustite ramena nisko koliko možete, pre nego što opustite gornji i donji deo jedne ruke, a zatim i druge. Počnite s dominantnom stranom (ako ste desnoruki, onda prvo desno rame itd.) Izdahnite, opustite grudi i zatim lagano opustite noge, počevši s bedrima. Opustite se i pokušajte da ispraznite misli na deset sekundi. Ako ne uspete iz prve, pokušajte ponovno. Nakon svega toga, u roku od 10 sekundi bi trebalo da zaspite..

Čitava vežba traje oko 120 sekundi, ali poslednjih 10 sekundi je ključno i u tom periodu bi trebalo da zaspite.

60 sekundi

Prvo razdvojite usne i duboko udahnite kroz čitava usta. Zatim zatvorite usne i polako udahnite kroz nos. A onda brojite do 4. Zatim duboko izdahnite i na osam sekundi izdahnite.

Koristeći ovu metodu trebalo bi zaspati u roku od minuta.

120 sekundi

Postoji nekoliko metoda. Prva je metoda obrnute psihologije prema kojoj bi trebalo sami sebi govoriti: "Nemoj zaspati, nemoj zaspati..." Ovo bi trebalo smanjiti anksioznost i frustraciju zbog nesanice i pomoći vam da brže zaspite.

Druga metoda je metoda mirnog mesta. Prema toj metodi trebalo bi zamisliti svoje "srećno mesto", mesto koje vas asocira na pozitivne stvari. Tokom tog zamišljanja bi trebalo zaboraviti i pustiti sve probleme i stres, pa na kraju zaspati u roku od par minuta.

BONUS VIDEO:

(espreso.co.rs / index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.