OVO NISTE ZNALI: Ceo život BELI LUK jedete pogrešno, evo kako treba!
Beli luk, ilustracija, Foto: Profimedia

haos!

OVO NISTE ZNALI: Ceo život BELI LUK jedete pogrešno, evo kako treba!

Da biste do kraja iskoristili blagodati belog luka trebalo bi da ga jedete pravilno

Objavljeno: 15.01.2019. 16:07h
  • 10

Beli luk je, u narodu poznat kao prirodni antibiotik, a da je zaista lekovit to potvrđuju i stručnjaci.

Da biste do kraja iskoristili blagodati belog luka trebalo bi da ga jedete pravilno. A to znači:

1. Pre konzumacije obavezno ga zgnječite kako biste podstakli enzimsku reakciju u kojoj nastaje alicin.

2. Svaki dan bi trebalo da pojedete najmanje tri češnja belog luka.

3. Najbolje je da ga konzumirate u sirovom stanju.

4. Ako ga termički obrađujete, neka to bude kratko – ne više od 10 minuta.

 

Ako izbegavate beli luk zbog neugodnog zadaha, problem možete da rešite žvakanjem peršinovog lišća, zrna kafe ili komorača.

Bonus video:

(Espreso.rs / Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media