ULJE KANABISA JOJ JE SPASILO ŽIVOT: Devojčica (9) je patila od užasnih epileptičnih napada (FOTO)
Ilustracija, Foto: Profimedia

ŽIVOTNA BORBA

ULJE KANABISA JOJ JE SPASILO ŽIVOT: Devojčica (9) je patila od užasnih epileptičnih napada (FOTO)

Stanje joj je postajalo sve lošije, došlo je do toga da više nije mogla da jede, a čak su prošle godine morali da je stave na neko vreme u medicinski izazvanu komu

Objavljeno:

Devojčica Tigan Aplbi (9) iz Velike Britanije imala je na dan po 300 konvulzija (naglo grčenje mišića). Lekari su govorili da je to jedan od najgorih slučajeva epilepsije koji su u životu videli. Njoj su sa četiri godine dijagnostifikovali Lennox-Gastaut sindrom - teški dečiji epileptički sindrom koji se javlja između druge i šeste godine života.

Stanje joj je postajalo sve lošije, došlo je do toga da više nije mogla da jede, a čak su prošle godine morali da je stave na neko vreme u medicinski izazvanu komu. Više nije mogla samostalno ništa, bila je zavisna od drugih. Nena majka Ema Eplbi (35) rekla je da je morala da zove Hitnu pomoć najmanje jednom nedeljno. Imala je mnoštvo napada svaki dan, prenosi Dejli Mejl.

Stanje joj se poboljšalo otkako je u julu počela da uzima ulje kanabisa. Zahvaljujući tome napadai su tokom dana prestali, sada ih ima samo noću. To joj je uveliko olakšalo život. Dobijala je Epidiolex koji sadrži spoj kanabisa - kanabidiol, ali ne sadrži THC, psihoaktivni sastojak marihuane.

BONUS VIDEO: MOBILNI WC NASRED GRADA, NA NJEMU PIŠE TOALET, ALI KAD ZAKORAČITE UNUTRA... Neverovatno, ali mnogi su se debelo zeznuli! (VIDEO)

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.