ČUVAJU JETRU, KONTROLIŠU DIJABETES, ŠTITE ŽELUDAC... Razlozi zbog kojih ćete SVAKI DAN jesti KISELE KRASTAVCE
Jedite kisele krastavce što češće možete, Foto: Profimedia

SAVRŠENA NAMIRNICA ZA ZIMU

ČUVAJU JETRU, KONTROLIŠU DIJABETES, ŠTITE ŽELUDAC... Razlozi zbog kojih ćete SVAKI DAN jesti KISELE KRASTAVCE

Zbog svog bogatog sastava, kiseli krastavci imaju brojne pogodnosti za naše zdravlje

Objavljeno:

Skoro da nema domaćinstva u kome se ne krije barem jedna teglica kiselih krastavaca jer su mnogima jedna od najdražih zimnica. Osim što su vrlo ukusni, kiseli krastavci su bogati izvor minerala, sadrže proteine, prehrambena vlakna i vitamine poput vitamina C, A, B-6 i B-12, što ih čini vrlo zdravom namirnicom. Uz to, sadrže i veliku količinu vode i vrlo malo masnoće pa ih možemo jesti bez straha od gomilanja neželjenih kilograma. U nastavku vam donosimo nekoliko odličnih razloga zašto bi trebalo da ih jedete svaki dan:

Zbog svog bogatog sastava, kiseli krastavci imaju brojne pogodnosti za naše zdravlje. Tako su odlični za čuvanje jetre i za filtraciju toksina iz organizma. Takođe štite želudac, sprečavaju nastajanje čireva, a odlični su i kod kontrole dijabetesa. Kad je u pitanju probava, ova kisela namirnica ubrzava stvaranje dobrih bakterija koje su ključan deo naše zdrave probave, te štite telo od slobodnih radikala, nestabilnih hemikalija koje oštećuju ćelije u našem organizmu.

Jedno istraživanje pokazalo je kako kiseli krastavci mogu pomoći i našem mozgu, posebno kod onih ljudi koji pate od depresije ili anksioznosti. Razlog za to leži u fermentiranoj hrani koja podiže nivo serotonina, hormona zaduženog za sreću.

Ipak, nisu samo krastavci dobri za zdravlje, nego i voda u kojoj se nalaze. Naime, voda od kiselih krastavaca može pomoći pri smirivanju i prolaženju bolnih grčeva u mišićima pa čak i u prevenciji grčeva. Ono što je neupitno je to da je voda od krastavaca zapravo slana voda, a iz natrijuma u soli dolaze sve dobre stvari za naše telo. Pa dobro razmislite pre nego što je bacite!

BONUS VIDEO: MOTOCIKLISTI KRENULI U LUDU VOŽNJU, A ONDA JE NAIŠLA STARICA! Ovo je lekcija svim vozačima za ceo život (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Miss7.24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.