JEDNA VEĆA, DRUGA MANJA: Šta o zdravlju žene govore grudi NEJEDNAKE VELIČINE, da li je to znak OPAKE BOLESTI?
Ako je razlika velika, treba da odete što pre kod lekara, Foto: Profimedia

KADA JE VREME ZA POSETU LEKARU

JEDNA VEĆA, DRUGA MANJA: Šta o zdravlju žene govore grudi NEJEDNAKE VELIČINE, da li je to znak OPAKE BOLESTI?

Važno je da redovno radite samopreglede i idete na ultrazvučne kontrole dojke najmanje jednom u godinu dana

Objavljeno:

Mnoge žene imaju grudi nejednake veličine, a naučnici otkrivaju kako je takvo stanje povezano sa rakom dojke.

Iako se mnoge žene zabrinu kada u ogledalu vide grudi nejednake veličine, nauka ističe da ova pojava nije usko povezana sa rakom dojke.

Stručnjaci ističu da je normalno da jedna dojka bude malo veća od druge. Ali, ako je razlika velika, treba da odete što pre kod lekara kako biste videli da li se oblik doke menja zbog promena unutar tkiva.

Mnoge je šokiralo otriće da žene sa većim grudima imaju veći rizik od karcinoma dojke, dok se asimetričnost retko kad povezuje sa ovim opasnim oboljenjem.

Žene sa velikim grudima imaju veći rizik od karcinoma dojke
Žene sa velikim grudima imaju veći rizik od karcinoma dojke foto: Profimedia

Asimetričnost grudi može da upućuje na ciste u dojci, fibrozu dojke i na normalne varijacije masti. Važno je da redovno radite samopreglede i idete na ultrazvučne kontrole dojke najmanje jednom u godinu dana.

Evo kad ženama prestaju da rastu grudi

Većini žena grudi se potpuno razviju 3 do 4 godine nakon prve menstruacije, a proces rasta grudi se završi u prilično ranoj životnoj dobi.

Kada je veličina ženskih grudi u pitanju, genetika ima presudnu ulogu. Geni utiču na količinu hormona koji potom utiču na tkivo u grudima određujući gustinu.

Ako želite bujniji dekolte, obratite pažnju na sledeće stvari:

1. Šta treba jesti?

Jedite soju, jer estrogen koji se nalazi u njoj može povećati grudi. On je glavni sastojak preparata koji obećavaju povećanje grudnog koša.

Za bujniji dekolte, jedite soju
Za bujniji dekolte, jedite soju foto: Profimedia

2. Vežbajte!

Pokušajte sa vežbom stiskanje dlanom o dlan, koju možete izvoditi i u školi, a dobar učinak imaju i sklekovi koji će ojačati mišiće.

Ovo je pet namirnica čijim ćete redovnim unosom povećati svoje poprsje:

DIVLJI JAM

Divlji jam je u srodstvu sa batatom, odnosno slatkim krompirom, pa ih ljudi često mešaju. Jam je, suštinski, narandžasta sorta batata, i pun je fitoestrogena, hemikalija koje imaju vrlo sličnu strukturu ženskim polnim hormonima – estrogenima, i na sličan način i deluju na telo i grudi. Od ove biljke proizvode se i kapsule.

PISKAVICA

Ako planirate da od svih predloženih namirnica konzumirate samo jednu, svakako se odlučite za piskavicu. Sve što treba da uradite jeste da je ostavite u vodi preko noći, a onda ujutru masirajte grudi vodom u kojoj je stajala piskavica.

MORAČ

Ova biljka sadrži fitoprogesteron koji pomaže telu da poveća proizvodnju progesterona. Pored toga, morač pomaže telu da proizvodi više prolaktina, koji stimuliše proizvodnju veće količine mleka, ali i rasta tkiva u grudima. Sjajna zamena za morač je sladić.

LAN

Fitoestrogeni u lanu zovu se lignani, a upravo je lan biljka koja je najbogatija ovom biljnom hemikalijom. Ne samo da lan pomaže vašim grudima da porastu, već ih i štiti od ćelija kancera.

BONUS VIDEO: DEJAN JE SIN POZNATE PEVAČICE, A ŠUŠKA SE DA ĆE UĆI U ZADRUGU: Živi u Dubaiju, a žene će ODLEPITI za njegovim SEKSI TELOM! (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Novi.ba/Lepaisrecna.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.